Bli snabbare!

För något år sedan läste jag en artikel där en av mina stora idoler Emma Johansson interjuvades i bicycling.se och kom att tänka på den härom dagen när någon frågade hur man blir snabbare. Tänkte jag lägger upp de fem tipsen här 🙂

  1. Med tajta kläder som sitter bra tar du mindre vind.
  2. Använd en aerohjälm.
  3. Gör en bikefit och hitta en sittställning som är så aerodynamisk som möjligt, utan att kompromissa med det som ger dig mest kraftuveckling, och där du ändå kan sitta bekvämt. Tänk på att det kanske behövs lite träning för att kunna sitta bra i den positionen.
  4. Lär dig cykla med hög fart – kör träningspass där du simulerar tävlingsfart, gärna i medvind eller med pace bakom starkare cyklister eller moped. På så sätt vänjer du dig vid den höga farten och efter en tid kan du också cykla fortare själv. Det finns inget som heter gratis fart.
  5. Att cykla riktigt fort gör ont – gör det inte ont så cyklar du inte så fort som du kan.

Jag tycker att de är riktigt bra. Det där med att vänja sig vid att köra i högre fart får du också om du cyklar i en snabb grupp.

Som tips nummer sex skulle jag nog lägga till kör intervaller. Mina ’favoriter’ är 6 x 5min med ordentlig återhämtning mellan intervallerna. Vill jag ha någonting riktigt tufft kör jag tre tabataintervaller om 15min med 20sek stående i spurtställning, 20 sek sittande där jag trampar på men inte alls på max, sedan 20sek stående o.s.v.

Kör hårt!

https://www.bicycling.se/artiklar/cykla-snabbare-emma-johanssons-5-basta.htm

1 reaktion på ”Bli snabbare!

Kommentarer inaktiverade.