Semester med cykel på taket.

Hej på er! Nu har jag semester och precis som jag skrev förra veckan har vi tagit oss i genom Europa för att komma ner till Annecy i Frankrike. Här ska vi cykla motionsloppet Letape d tour. För en vecka sedan startade vi ifrån Leksand och gjorde vårat första stopp i Lund där vi sov en natt och fick till en liten cykeltur på de stora fälten. Härligt med öppna landskap och vind som inte var så farlig just den dagen, men förstår att den kan ge mycket bra träning!?

Skåne levererar.

Nästa stopp blev i Lubeck som är en mycket fin gammal hansastad. Vi bodde inne i stan och stannade inte mer än en kväll och natt och åkte vidare redan på morgonen. Så ingen cykling den här gången. Nu valde vi att köra till Koblenz där både Mosel och Rehn rinner igenom. Här odlas vindruvor på sluttningarna och slott och borgar på varje kulle. I Koblenz gjorde jag ett besök på Canyon fabriken och butiken. Kul att se alla modeller live och fik fanns också. Köpte några souvenirer, men ingen cykel. Från Koblenz hade jag lite problem att hitta ut ur staden då jag bestämt mig för att cykla de sista milen till vårat hotell i Bacharach. Fick toppen bra hjälp av en cyklande tjej! Cyklingen efter Rhendalen var väldigt fin rekommenderas.


 

Nästa stopp var i Freiborg i Swartswald också en fin gammal stadskärna. Här lockade min Johan ut mig på en kort joggingtur upp till ett torn på ett berg och även om det var kul fick jag liksom lida för det då jag inte sprungit sedan i vintras. Värkande ben följande dagar då vi gjorde stopp i Bern och Gruyer i Schweiz. Fint i Schweiz men vädret var lite växlande så jag tror att det är ännu finare i klart väder. Vi hade ändå tur med uppehåll när vi gick runt på ställena. Natten var bokad på hotell i Chamonix och det var nästan läskigt att åka serpentinerna upp dit. Full fart i turist orten som främst är känt för sin skidåkning och Mont blanc då ett löplopp gick där. Hade önskat klarare väder så vi sett toppen men hit får vi komma tillbaka. Lite synd att inte ha mera tid på stoppen,men nu är vi i Annecy och här är toppen .Tusentals cyklister över allt. Här finns en hel by uppbyggt med utställare och cykelrelaterade aktiviteter. Vi har hunnit ta två korta turer i området men vill ju inte trötta ut oss.

I morgon gäller det! Racereport kommer såklart.