Hur tränar man med barn?

Jag får ofta frågan hur jag hinner träna så mycket trots att jag har barn. Många undrar vad min familj säger när jag är borta så mycket… För det första så är ju det där med mycket relativt. Mycket i förhållande till vad och vem?  Men ändå, jag tränar flera pass i veckan och jag har barn, så här gör jag och det funkar för vår familj.

Väldigt ofta är min son med mig när jag tränar, han cyklar och jag springer tex. Han hade knappt fyllt 5år när han började cykla med på mina distanspass. Nu när han är äldre  kan han hänga med upp till 2 mil vilket är helt fantastiskt tycker jag. För mig har det varit viktigt att han ska tycka att det är kul och inget tvång. Han har blivit min bästa coach, hejar alltid på och vi brukar ha riktigt kul ihop.

Noel 5år och väldigt fokuserad

Springer jag backintervaller kan han vara med och springa halva backen och få lite längre vila än mig. Om jag bara vill ut och jogga ca 5km kan han jogga med om jag anpassar tempot. Ett annat sätt att hinna utan att ”ta” tid från honom är att passa på att träna när han ändå har en aktivitet. Han spelar tex basket 1gång/veckan och då brukar jag stanna på skolgården och springa intervaller eller styrketräna samtidigt. Jag måste ju ändå hämta och lämna.

Jag försöker också få till mycket träning i min transport till och från jobb. Jag har turen att både kunna cykla och springa till jobbet. På vintern cyklar jag i källaren på trainern, då kan jag cykla på kvällen efter läggning.

Det som är svårast att få till tycker jag är de längre passen särskilt på cykeln. Det blir ofta ett längre pass på helgen och då försöker jag vara uppe med tuppen så att jag ändå är hemma när familjen ska äta frukost eller så tar jag det senare på eftermiddagen när vi haft hela dagen tillsammans.

Det som funkar för oss kanske inte passar alla men mitt tips är ändå att involvera barnen i din träning. Det är riktigt kul när hela familjen kan ge sig ut tillsammans. Nu har jag turen att både min man och son också gillar att springa och röra på sig och det gör ju saken lite lättare förstås.

Har du några andra tips på hur man får ihop familjepusslet?

 

 

2 reaktioner på ”Hur tränar man med barn?

  1. Vad roligt ni ser ut att ha tillsammans. Ser ut som ni får en heldel kvalitetstid tillsammans och fin gemenskap. Är ju ett jätte bra sätt att umgås tycker jag. Det är ju också viktigt att barn får känna glädjen i att röra på sig och att vuxna mår bra av det också. Hoppas ni fortsätter med era turer.???

    1. Ja vi har mycket kul tillsammans. Jag hoppas att han vill fortsätta umgås med sin mamma även nu när han börjar bli stor. Jag njuter av varenda stund ?

Kommentarer inaktiverade.