Rapport från Giro delle dolomiti

Nu har jag cyklat 2 av 6 etapper.. 1/3 av loppet är redan gjort! 23,5 mil och 4600 höjdmeter har jag i benen hittills och imorgon plussas 15,5mil och 3300 höjdmeter på. Puh!

Båda etapperna har varit magiskt fina. Naturen här är verkligen vacker. När man kör lopp på detta sättet, att det bara är tidtagning på en del av banan, så finns det gott om tid att njuta av utsikten också.

Tidtagningen första dagen var 19km och 1398 höjdmeter och andra dagen var den 8km och 798 höjdmeter. Båda var styva på sitt sätt. Den första mest för att den var så lång, den andra för att de första 3km var 12% i genomsnittslutning. Vi hade dessutom klättrat runt 1200 höjdmeter på 2,5 mil när tidtagningen började. Lite speciellt att banka in i över 12% då och liksom försöka öka farten lite. Jag håller planen bra så här långt, matar på i ett lagom ansträngande tempo och kör jämnt och fint. Sista km idag tryckte jag på lite extra och det kändes bra ?

Jag är nästan lika trött i armarna som i benen.. när 600 personer i en klunga ska nerför i flera mil så blir det mycket bromsande! Det är faktiskt några deltagare som pajat sina karbonhjul för att de blivit överhettade. Jag byter hjul inför morgondagen – just in case ?

Sportdrycken från Maurten kan jag förresten verkligen rekommendera! Har aldrig varit med om någon sportdryck som varit så lättdrucken. Prova! Svensk dessutom!

Och så är jag så grymt tacksam för mina byxor från Kalas, PRO modellen med endurance 3D lady pad. GRYMMA! Har med mig 4 par i olika design men med samma pad. Inget tryck, inget skav. Kasar inte, kliar inte. De sitter perfekt! Så till nästa gång ni ska beställa byxor, tveka inte att lägga de där extra kronorna! 3D padden är utvecklad i samma labb som Assos tillverkar sina. I mitt tycke är slår Kalas Assos med hästlängder. Och det skriver jag från hjärtat!

Jag ligger på 17:e plats i min klass nu (ålder 29-34) och hoppas såklart kunna knappa in någon plats innan veckan är slut!

??‍♀️⚡

4 reaktioner på ”Rapport från Giro delle dolomiti

  1. Du är så bra, så stark och framförallt en fantastisk person? fortsatt lycka till vännen

  2. Vilken fin bild och vad duktig du är! Hoppas att formen fortsätter lika bra 🙂

    Jag håller helt med om shortsen, jag är också hur nöjd som helst 🙂

    1. Tack Sofia!! 😀 såg inte din kommentar förrän idag.. kram på dig!

Kommentarer inaktiverade.