Tips om ramväska

Normen är ju inte att ha ramväska på MTB, särskilt inte på tävling. Istället ska man ha alla sina grejer i ryggfickorna, eller i värsta fall en liten ryggsäck. Inför Swix Uddevalla MTB som jag körde här om veckan var jag osäker på om jag skulle ta min ramväska eller inte. Ingen annan har ju det. Men så tänkte jag på alternativen. Att ha alla grejer i ryggfickorna tycker jag känns väldigt obekvämt, och att ha en liten ryggsäck kändes som ett ännu sämre alternativ i 68 km. Ramväskan är inte i vägen, inte heller känns det konstigt på cykeln att packa alla grejer där. Det är långt ifrån svårt att öppna den och få tag på det man vill ha, faktiskt mycket lättare än att hitta något i ryggfickorna. Så efter att ha slagit bort de där tankarna ”men ingen annan…” så tog jag med min ramväska som jag tycker om så mycket. Packade i reparationskit, extra slang och några gel. Och så bilnyckel och telefon i facket på andra sidan. Då har man fortfarande mycket plats kvar.

Jag är så glad att jag struntade i hur alla andra gör. Och jag börjar nog tro att andra inte har ramväska för att det inte är en så vanlig syn. Min väska som är gjord för en hardtail är perfekt i storlek, om man också vill få plats med vattenflaskor, annars kan man ju ha väska som täcker hela triangeln inne i ramen. 

Så, tips från mig om man ska ha med sig grejer på cykeln, skaffa en ramväska. Det finns flera olika märken och många är custom made efter cykelns mått. Min är från Porclain rocket.

Här i inlägget ser ni två bilder som visar väskan. En bild är inte från idag kan man säga (men den visar så bra hur den sitter).

 

 

1 reaktion på ”Tips om ramväska

  1. Verkar jättepraktiskt ju! Och skönt när man inte behöver lämna grejer hemma eller i bilen eftersom fickorna är överfulla 🙂

Kommentarer inaktiverade.