Världsmästarinnor – del I – Anna Beck

Hej

Hoppas att ni har det bra! Själv är jag avis på er som är lediga eftersom jag inte kommer gå på semester igen förrän i november. jag var ju ledig ett par veckor i juni men jag var sjuk och det känns som om det var jättelänge sedan…

Jag har inga spännande resor att skriva om, inga nya cyklar och inga långturer… Men, för några veckor sedan skrev jag ett inlägg på FB och undrade om ni kunde fråga en världsmästarinna i cykel vad som helst, vad skulle ni fråga? Jag har haft den enorma turen att träna tillsammans med tre stycken som är eller har varit världsmästarinnor – Jessica Allen – vann tempo-VM som junior och kör numera för Mitchelton-Scott, även Australiensk crtieriummästarinna 2017 och vann Oceania-mästerskapen 2014, Sabine Bird – nuvarande världsmästarinna i 24-timmars criterium och Anna Beck – även hon nuvarande världsmästarinna i paracykel, samt svensk mästarinna.

I skrivandets stund är Anna på väg ner till Italien för att försvara sin titel i landsväg samt köra tempo (som hon tog en stark 2:a plats) från förra året, så jag tänkte att hennes svar är högaktuella just nu 🙂 de andras svar kommer i senare blogginlägg.

 

När började du cykla?

Jag började 2008, innan det var det annan träning. 

Vad är ett lugnt distanspass för dig? Genomsnittspuls, tid, längd? Hur ofta? Är det svårt att hålla igen eller vill du köra på?

Ett distanspass ser lite olika ut. Större delen av tiden är lugn men ofta är det inslag av några korta intervall eller igångdrag. Tiden på passen varierar också mellan 3-5 timmar. Jag har haft problem med att hålla igen farten men upplever att jag börjar bli bättre på det. De flesta passen jag kör är utmattande så när det är dags för lugna och långa pass försöker jag njuta och påminna mig själv om syftet ifall farten trissas upp. Sedan älskar jag att cykla längre pass, min kropp mår bra då. Jag har en hel del värk på grund av min sjukdom och ofta känns det som jag cyklar bort en del av den. Kroppen har fullt upp med annat och det är skönt.

När började träningen med målet VM?

2016 fick jag följa med på min första tävling i Europacupen. Det var egentligen då jag specifikt började träna för att ta en VM-plats 2017. Tempo och linjeloppen är generellt kortare i paracykling än vanliga tävlingar så det är lite annat tänk. 2017 fokuserade jag på att åka på de tävlingar i Världscupen som jag fick möjlighet till, dels för att ta en plats i landslaget, få erfarenhet och dels för att visa att jag verkligen ville till VM. De resor som jag gjorde innebar att jag inte tävlade lika mycket i Sverige. Det som är så bra med att vara paracyklist på racer är att man kan tävla mot ”normala” i Swecup. Även om det inte är under samma förutsättningar får jag ändå tävlingsrutin och det blir skarpt läge. Nu är det Paralympics som är det stora målet, träningen ökas successivt och jag hoppas innerligt att kroppen håller samt att glädjen i cyklandet fortsätter. Det är mycket pusslande som sker dagligen med jobb, pendling och en stor familj.

Anna har en FB-sida; Anna Beck cyklist, följ hennes där och på paracykel.se på Insta kommer det komma uppdateringar från hela laget. Enligt SCF:s hemsida är fyra cyklister är uttagna att representera Sverige vid paracykel VM i Maniago. Det är regerande världsmästarna Henrik Marvig och Anna samt VM-debutanterna Lousie Jannering och Anna Svärdström som kör i tandemklassen där Anna blir pilot till Lousie. Håll alla tummar och tår ni kan för dem!

Vi hörs!

2 reaktioner på ”Världsmästarinnor – del I – Anna Beck

  1. Vilka duktiga tjejer du har förmånen att träna med .Kul att du delar med dig !???

Kommentarer inaktiverade.