Leksandsrundan – cykling för alla!

Hej på er alla cyklister!

Den här veckan har det varit mycket cykel, ja nästan bara cykel kan jag säga då vår egen cykel vecka är i full gång. Min klubb är en av tre arrangörer av Leksandsrundan som har cykellopp för alla. Stor som liten och alla typer av cyklar är välkomna hit. Populärast är kvällsturerna som går i ett väderstreck varje kväll med fika i en by på halva vägen. Kvällsturerna är runt 30km långa så alla kan vara med.

Vädret har varit toppen fint under veckan bilden där vi samlas för att cykla hem alla funktionärer är tagen i Tällberg. Man får bra sammanhållning i klubben när man arbetar för ett gemensamt mål, lär känna varandra. Reflexvästen har hängt med hela veckan!

Det är massor av jobb med att dela ut nummerlappar, skylta, vara flaggvakt och cykla ”kvast”. Men vad  mycket roligt man får uppleva i form av glädje, kämparanda och människor i alla åldrar som hittar sitt cykelintresse. Speciellt barn som upptäcker att de kan mera än de tror och har roligt på vägen.

Leksandsrundan är ju känt för sitt goda fika och den sociala biten, vi har väldigt trevligt när vi cyklar och runt omkring.

Här kämpar vi oss i mål och glädjen över att tagit sig runt går inte att ta fel på. För några är 30 km eller 13 km som barnen cyklar väldigt kort men för de som är ovana kan det ibland kännas övermäktigt. Det är då det känns som bäst i målet!

Trots att jag varit funktionär har jag även fått cykla runt utan reflexväst på Leksandsrundan väst. Fikat får man i Fornby som många känner igen som ett stopp på Siljan runt. Då kunde jag ta mina cykeltjejer kläder.😊 God fika och strålande väder som när cykling är som bäst!

Vi arrangerar även tre lopp för de yngsta då det är viktigt med återväxten. Det ser ju mycket ljusare ut och där med deltagande tjejer. På söndagen är det två längre motionslopp som ska avklaras, 70 och 130 km. Då är det min tur att ge mig ut och cykla. Känner mig mycket osäker på formen och banan är hela tiden smått kuperad och mycket svängar då man cyklar de fyra turerna i väderstrecken i en följd. Lovar att göra mitt bästa! Rapport i nästa blogg! Ses vi i morgon?

2 reaktioner på ”Leksandsrundan – cykling för alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *