Några tankar på sensommaren!

Hej på er cyklister och andra nyfikna!

Den här veckan har det varit träning som vanligt men eftersom jag åkte i väg på en konfirmation hela lördagen missade jag klubbens fikatur som är min vanliga distansträning. Jag bestämde mig då för att köra en egen tur i fredags. Mycket byig vind gjorde att det blev riktigt tufft. På söndagen cyklade jag och Johan en längre tur som också blev tuffare än väntat så nu på måndagsträningen kände jag att benen var hel sega till sist kände jag att det var bäst att cykla hem innan sista slingan. Det är inte likt mig att inte fullfölja träningen. Känns som mina cykel kompisar kommer i bättre och bättre form medan min kurva börjat dala…

Tänker vila i morgon och hoppas att det känns piggare i benen på onsdags intervallerna! Hur brukar ni göra för att behålla formen under hela sommaren?Den här sommaren har ju inte gett oss solskenscyklister en enda ursäkt att vila. Antingen behöver jag trappa ner träningen eller så börjar jag tröttna på cykling?

Nä, jag bara skojade nu!

I helgen är det dags för ett motionslopp igen för min del,  Kbk Marcus Ljungqvist invitational i Falun 165km. Ska bli kul och spännande men behöver verkligen ha benen. Naturligtvis kommer en riktig rapport ifrån loppet nästa vecka i bloggen.

 

Många har frågat efter tips vid cykling i klunga. Emma som bloggar här skriver just nu om klungskolan i två delar för att få med allt som är viktigt. Jag funderade lite kring vad jag uppskattar mest hos mina kompisar när vi cyklar i klunga. Här är några saker som jag uppskattar och som jag tycker kännetecknar duktiga cyklister.

1. Lugna , ingen stress i cyklingen, inga ryck. Håller igång pedalerna.

2. Förutsägbara. Tydliga. Du förstår vad som ska komma, de håller blicken långt fram och kommunicerar i tid. Bromsar inte i onödan.

3. Pratar. Talar om när du är sist, när de vill gå in framför, lucka, kön klar m.m. Förtydligar med tecken.

4. Cyklar tajt, axel mot axel nästan och ingen lucka när de gå in framför. Du behöver aldrig jaga.

5. Uppmuntrar. Gör man bra får man beröm.

Finns säker massor av flera saker men de här gillar jag. Att ta ansvar i klungan är viktigt, att cykla smart så att det inte blir för jobbigt för de svagare i gruppen. Som Bamse säger -Den som är stark måste också vara snäll!