ToR Corralejo

Det är lite svårt att börja blogga när man inte gjort det på flera år, vilken ände ska jag börja i? När jag just fått veta att jag skulle få vara en del av den här sidan, så satt jag i en solstol vid poolen på Playitas Hotel, Fuerteventura, och jag skrev då ner några rader. Jag börjar där tänker jag!

***

Idag (11 jan) har jag vilodag efter en riktig långtur på cykeln igår. Nu pratar vi alltså om landsvägscykling, på racer med ett par tempo-pinnar på styret för att bli mer aerodynamisk här på vindarnas ö. Tur och retur till Corralejo, längst upp på ön. En fantastisk tur på knappt 16 mil.

Förra året körde jag och min syster samma runda och jag minns den som never-ending och att jag var helt slut efter, typ, 13 mil. Maria, syrran alltså, fick den gången stanna och vänta in mig i totalt 1 timme (!). Jag försökte nog ligga på rulle bakom henne i början men hade inte en suck. Igår var det andra bullar!! Hela vägen kändes det ansträngande i benen, men det gick ändå att fortsätta, fortsätta och fortsätta. Så häftig känsla! Asfalten var nylagd på många ställen, vilket förstås bidrog till att det inte kändes lika motigt i stigningarna, men jag tror aldrig att jag tidigare har upplevt att det kan vara så härligt att cykla uppför. Det måste vara så här det känns att börja bli stark! Ett år med kontinuerlig, genomtänkt, träning sedan sist har verkligen gjort sitt, och det höjer ju träningsmotivationen för kommande säsong ännu mer.

Vi stannade för lunch i Corralejo, och stannade till några korta stunder för att titta på utsikten, ta lite bilder och peta i oss energigels. Sen när vi väl cyklade så låg Maria först och jag på rulle. Hon är fortfarande starkare än jag, så när vi höll den ordningen var det lagom ansträngande för oss båda. Sen råkar det visst vara så att jag älskar att blåsa på nedför och hon vågar inte riktigt det, så i varje brant nedförsbacke så fick jag ett försprång och möjlighet att chilla lite innan hon kom ifatt och gick upp och drog igen. Sista milen hade jag lite mer tryck i benen kvar och drog iväg lite, men det var helt och hållet tack vare hennes fantastiska drag-jobb första 15… Tusen tack för det, kära syster! Jag hoppas att jag kan återgälda tjänsten framöver, men det hoppas nog inte du! Haha.

Idag är det som sagt vilodag och jag funderade på att rulla lite på cykeln i 45 minuter och kanske ta några simtag i havet, men nu känner jag att nej, jag är för trött. 30 minuter styrketräning i gymmet är jag helt nöjd med idag. Efter rejäl träning behövs återhämtning, och massor med mat! Under hösten har jag inte cyklat några långa pass, och har generellt tagit det ganska lugnt med träningen, så kroppen tål nog inte hur mycket som helst. Imorgon ska jag upp i bergen och bränna upp låren innan flygresan hem!

6 reaktioner på ”ToR Corralejo

  1. Vad härligt det låter att cykla utomhus i värmen! Ditt inlägg kommer nog funka som kvällens träningsinspiration inomhus.

    1. Jaaa fantastiskt! Haha åh, varje trainer-minut jag bidrar till gör mig glad! 😀

  2. Superhärlig läsning, jag drömmer om att göra en liknande resa någon gång i framtiden. ?

  3. Rolig läsning, inspirerande att du blivit så stark. Längtar riktigt efter fin asfalt och sol. I början på mars åker jag i väg till Gran Canaria för lite efterlängtad cykling.

    1. Tack, vad kul att höra! 🙂 Åh Gran Canaria blir nog minst lika härligt! Lär väl finnas ännu högre berg där tror jag?! 😉

Kommentarer inaktiverade.