Modig på mountainbiken!

Jag känner mig så modig nu på min mountainbike! Vågar mig på backar som jag inte klarade förra säsongen och har bytt till SPD-pedaler (där man alltså sitter fast med fötterna), och det känns så roligt att märka att man utvecklas. När jag nu sitter fast med fötterna känns det faktiskt tryggare, innan hände det att fötterna liksom studsade av pedalerna och det kändes riktigt otäckt. Och jag har ju ändå lite i ryggmärgen att klicka ur fötterna från racer- och tempocykling så jag kände mig nu redo att ha SPD även på mountainbiken. I början på sommaren höll en duktig mountainbikecyklistkompis en liten kurs för oss i kompisgänget och vi fick lära oss framförallt hur man tar sig upp för backar och det gjorde så stor skillnad. Så mitt tips till alla där ute som börjat med mountainbike – se till att få tips från någon som kan, tidigt! Det blir så mycket roligare och säkrare då. Sist men inte minst vågade jag häromdagen ge mig på pumptracken som finns här i Kalmar, där tanken är att man inte ska behöva trampa utan få fart av att bara ta de små kullarna och kurvorna på rätt sätt, och riktigt så gick det inte till, men! Jag lyckades börja med att ramla ur banan två gånger i rad på samma ställe och trots det körde jag igen och igen med högre fart – vilket krävdes för att klara av det luriga stället – och blev bättre för varje gång. SÅ stolt är jag över det! Nu längtar jag visserligen inte tillbaka till den där pumptracken, men ut i skogen vill jag mer och mer! Tjoho!

 

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *