Världsmästarinnor del II – Jessica Allen

Hej på er

När jag bodde i Perth hade jag turen att lära känna Jessica Allen via träningar och tävlingar. Hon är proffscyklist för Mitchelton-Scott. Jessica är bara 25 år men hennes proffesionella meritlista är oerhört lång! Hon har tidigare kört för elitlag i Australien, Vienne Futuroscope (FDJ) och High5 Dream Teams lag i Europa. Som elitcyklist har hon b.l.a. vunnit Oceaniamästerskapen i landsväg och blivit australiensk mästarinna i criterium 2017 då hon i tempostil utklassade konkurrenterna. Som junior vann Jessica VM i tempo när det kördes i Köpenhamn 2011.

Jag frågade henne samma frågor som jag frågade Anna Beck.

 

När började du cykla?

Jag började velodromcykla på Midvale Speed Dome med Midlands Cycling Club när jag var 9 år gammal.

När började du tävla och i vilken disciplin?

När jag var 10 började jag tävla på både velodrom och landsväg. Jag tävlade även i triathlons.
Hur bygger du baskilometer? Hur långt eller länge kör du? På vilken puls? Är det svårt att hålla igen?
Basturer för mig varierar mellan 2 och 5 timmar. Jag gör mycket av dem utanför tävlingssäsongen för att bygga grundform inför tävlingssäsongen. Jag försöker hålla min puls på under 140 slag/minut. Det är jobbigt att hålla igen, speciellt utanför tävlingssäsongen eftersom min form inte är på topp och min puls är högre än normalt när jag kör lättare pass.
När bestämde du dig för att satsa på VM i Danmark? Hur kändes det när du insåg att du vunnit?
Jag satsade allt på VM i Danmark 6 månader innan tävlingen. Jag kom inte med i uttagningen för junior-VM på velodrom så jag lade allt fokus på landsväg, och i synnerhet tempoloppet. Det var en obeskrivlig känsla när jag insåg att jag vunnit, det var min största vinst i min karriär. Eftersom jag startade sist visste jag att jag vunnit så snart jag kört över mållinjen, om än med bara 1.3 sekunder!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *