8 timmar MTB is coming up!

Bild lånad från vatternbikegames.se

Försöker få ordning på Meridan som inte har fungerat 100% i växlarna. Igår kan jag ha funnit en potentiell orsak till varför. Plockat bort kedjan i och med att jag har kedjelås och gjorde en totalrengöring av den, samt att jag fick den mätt av en kompis som hade ett mätverktyg för kedja. Det visade sig att den var okej, att den inte töjt sig mer än vad som är okej. Tog loss bakhjulet för att rengöra kassetten och de andra komponenterna. Efter en stunds skrubbande av kassetten med en tandborste hittar jag en liten pinne som virat sig fast i kassetten. Ni vet, när något fastnar i något som snurrar… suck. Den satt som berget och det var pilligt att få loss pinnen, men till slut fick jag loss det. Nu återstår det att se om det var det som var problemet när jag nu ska försöka sätta ihop allt igen. Vilket kan bli knivigare då jag tror att jag behöver justera växlarna lite också, vilket jag vet hur man gör, men inte får till det.

 

Måste få ordning på cykeln i och med att jag ska på med nummerlapp på lördag. Den här gången är det en 8 timmars lagtävling – Vättern Bike Games ! Jag kör med samma gäng som förra året, men till i år har vi som tur är fått med en fjärde medlem, förra året var vi tre och det blev slitsamt på slutet. Förra året var en fest och jag hoppas på detsamma på lördag !

 

Håll tummarna för att allt kommer fungera till på lördag 🙂