Hur ska jag hantera min förbaskade trötthet?

Jag längtar efter att träna mest hela tiden, så fort jag ser träningsbilder i mitt instagramflöde (alltså så fort jag använder min telefon…) så känner jag ”åå jag vill också!!”. Men det känns som att min kropp jobbar emot mig för tillfället. Känner mig bara så matt och trött hela hela tiden. I några månader har det varit så nu, och mer efter Ironman, vilket inte är så konstigt. Efter Ironman vilade jag först helt en vecka, då var jag helt slut. Jag tränade sen lite lätt cykling och simning en vecka och tog sen upp även löpningen också, innan det var dags för tävling igen i form av swimrun. Ett lite kortare lopp denna gång, knappt en mil terränglöpning och 2 kilometer simning totalt, drygt två timmar tog det. Kul!! Men återigen helt galet trött dagarna efteråt. Bara att gå upp för en trappa kändes otroligt besvärligt. Så jag bestämde mig för att ta en till helvilovecka. Att träna bara lätt gjorde mig inte piggare, att träna hårt gör mig definitivt inte piggare och att inte träna alls gör mig inte så pigg som jag tänker att det borde göra. Jag tror att allt har sin rimliga förklaring i det nya jobbet som tar mycket energi i kombination med att jag trots allt haft uppbokade helger i stort sett ända sedan april, plus har flyttat ihop med min kille och försökt hålla uppe ironmanträningen i den mån det har gått. Så nu när jag tillåter mig själv att vila och vågar känna efter hur det känns så kommer väl den samlade stressen över mig. Jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska hantera det dock, att inte träna är ju fruktansvärt tråkigt men att känna sig så trött att man vill gråta är inte så ballt det heller. För säkerhets skull har jag varit på vårdcentralen och ska ta ett gäng blodprov för att se så att det inte är någon brist eller så som ligger bakom det hela, men jag räknar med att det ska se bra ut. Och det är ju rätt skönt att veta också, när man känner såhär, att det inte är något farligt som pågår. Sen är frågan vad jag ska göra. Har någon annan haft såna här svackor och har något tips eller bara kan berätta att det går över?! Motivationen finns här, jag orkar bara ingenting.

1 reaktion på ”Hur ska jag hantera min förbaskade trötthet?

  1. Krya på dig! Hoppas att du snart får kraft tillbaka. Jag vill inte skrämma dig ,men tänk på att vila är superviktigt. Känn ingen stress det ä ju som du skriver inte bara träning som tar kraft utan ditt nya jobb . Jag har på nära håll (min dotter Maja)utmattningsdepression som startade med överträning som inte riktigt koppen hämtade sig i från. Det är ju så viktigt att ha lugnare perioder i träningen ,speciellt i din idrott med tre grenar med mängdträning.
    Styrke kram Magdalena

Kommentarer inaktiverade.