Lite bredvid vägen också …

Hej på er alla cyklister!

Har ju redan berört det här med att det kan vara segt att komma ut och träna nu på hösten när man inte har något riktigt mål framför sig! Jag hade tänkt testa och köra något lopp på grus/gravel men de som är inom hyfsat avstånd gick tyvärr på dagar då jag  inte kan. Så det får bli en annan gång jag provar det och skriver om det här på bloggen.

Har annars börjat köra lite med mina andra cyklar också ,som min MTB. Den har strulat med växlarna sedan i höstas när jag försökte blåsa liv i min cykling i skogen efter att knappt varit ute på hela sommaren. Nu har jag låtit ett proffs fixa det till slut.De få gånger jag kom ut cyklade jag mest lätta stigar och grusväg. Alltså blev jag fegare och fegare och utmanade inte mig själv alls. Från att ha tänkt att bara man tar sats och har tillräckligt med fart så går det! Till att tänka nja bäst att klicka ur det här går aldrig. Båda tanke gångarna är ju ganska knäppa när man cyklar i skogen så jag tog mod till mig och åkte i väg till grannkommunen Rättvik för att gå på kurs. Ni som cyklar MTB vet att IK Jarl är en mycket aktiv klubb som tex arrangerar Mörksuggejakten i juli varje år. Där finns massor av fina uppmärkta leder i olika svårighetsgrad. Kursen hölls av Movit, ett företag som är makarna Lena och Mats Edvardsson har som lär ut teknik i MTB och längdskidåkning både vana och nybörjare som de gånger jag var där.

En fin grus cykling i det fina kvällsljuset

Vi var bara fem deltagare så vi fick otroligt bra hjälp, nästan som en personlig coach. Att ha rätt position på cykeln, rätt växel och att svänga i lite lösare underlag var fokus. Vi cyklade inte någon lång slinga utan mera nötte in en snirklig bana med kupering till vi var riktigt säkra på den. Det tycker jag var en viktigt och som jag tog med mig. Att ofta cyklar man en längre bana och då finns det några svåra ställen som man lite bävar för ibland klara man, ibland inte! Men då kan man åka till ett svårt ställe och åka flera varv till det går bra och man tycker det här var väl inget att oroa sig för. Ja liksom nöta in till det inte är så farligt.

Reflexer,plasttalrik och 26 tum,men om jag blir så duktig att jag behöver en bättre cykel ligger det i framtiden.:)

Att komma ut i skogen är helt underbart och jag cyklar helst själv så att jag kan ta mitt eget tempo. Stanna och fotografera om jag vill och utmana mig på Strava segment om jag vill. Jag gillar också att få lite fin utsikt på köpet så jag cyklar gärna  upp på berg eller vid sjöar eller vid älven.

Till helgen åker vi till Idre och tar med MTB för att testa att cykla där. Nästa blogg blir det rapport därifrån och förhoppningsvis fina bilder därifrån.

Jo jag skrev ju att cykeln varit knäpp i växlarna i över ett år! Men lugn jag har en MTB till som är min sons som  jag Har cyklat på i sommar så därför har det liksom inte blivit av att lämna in den.

Ni som tycker att det här med sadlar är knepigt! Jag tror att man kan vänja sig vid de flesta sadlar med tid. Först tyckte jag sonens sadel var oskön, men har vant mig så nu när jag cyklade på min egen igen fick jag ont trots att jag aldrig haft det förr…Men har ni ont , bytt sadel för det ska vara kul och det är inte kul om det gör ont. Ja om ni inte vill bli starkare förstås då gör det lite ont men en annan sorts ont!

Men

Naturligtvis har jag inte ställt undan min landsvägscykel ännu men kvällarna blir mörkare och det är svårare att hinna cykla så långt på kvällarna. Men som tur är har vädret varit soligt på klubbens fikaturer på lördagarna och då vill jag med även med min sviktande form.

Här tar vi en fin grusväg med landsvägscyklarna och det gick fint.

Och kom-ihåg att köpa det fina rosabandet kitet som går att köpa till midnatt!