MTB-helg i Dalsland

Jag har haft en riktigt bra cykelhelg 🙂 jag lämnade jobbet någon timme tidigare än vanligt för att cykla till Säffle och möta Rob. Cykelvägen är 80km i sydvästlig riktning, vilket innebar en stark motvind hela vägen. Motvind är inte det bästa jag vet men jag passade på att lägga in en tempotimme och några kortare intervaller för att göra det bästa av situationen. Väl i Säffle lade vi landsvägscykeln i bilen och körde ner till mina föräldrar som bor strax utanför Åmål.

Vi hade planerat att vi skulle cykla MTB mellan Åmål och Vänersborg på lördagen och tillbaka dagen därpå. Leden vi tänkt följa är en vandringsled och det stod i och för sig att den var lite svårvandrad mellan Edsleskog och Håverud, men vi tänkte att vi tar oss nog fram… Vi hittade leden lite länge söderut än planerat eftersom någon (eeehhhh… jag…) inte hittade rätt bland grusvägarna utan tog en liten omväg ut. Det var ingen lögn att leden nog var svårvandrad. På cykel var det inte heller någon höjdare så vi övergav iden om att köra den och bestämde oss för att vi skulle ta grusvägar och omvägar tillbaka till Åmål istället.

 

Med hjälp av en karta vi skrivit ut hittade vi några riktiga guldkorn! Jag är inte så förtjust i att cykla på jättesmala stigar över stockar och stenar runt krön utan föredrar ordentliga stigar och grusvägar där man kan köra på lite. Dalsland är verkligen jättefint och i lördags visade det sig från sin finaste sida med strålande sol 🙂 Det var kul att köra i kupperad terräng också, Karlstadstrakten är rätt platt, så det där med att vi körde lite vilse och sedan inte kunde köra dit vi ville gjorde ingenting.

I söndags körde vi ner till ett ställe som heter Hanebol, där finns det motionsspår och stigar. Det visade sig att vi hade jättetur eftersom en lokal klubb ordnade en multisportstävling så det var helt okej att cykla. Det var jättekul att vara tillbaka på MTB:en och köra på snabba stigar igen! Jag hoppas på att få in fler helger som denna nu i höst men kanske tom använda övernattningsgrejerna vi kånkade runt på i lördags?

Ha en bra vecka!

Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *