MTB-helg i Dalsland

Jag har haft en riktigt bra cykelhelg ūüôā jag l√§mnade jobbet n√•gon timme tidigare √§n vanligt f√∂r att cykla till S√§ffle och m√∂ta Rob. Cykelv√§gen √§r 80km i sydv√§stlig riktning, vilket innebar en stark motvind hela v√§gen. Motvind √§r inte det b√§sta jag vet men jag passade p√• att l√§gga in en tempotimme och n√•gra kortare intervaller f√∂r att g√∂ra det b√§sta av situationen. V√§l i S√§ffle lade vi landsv√§gscykeln i bilen och k√∂rde ner till mina f√∂r√§ldrar som bor strax utanf√∂r √Öm√•l.

Vi hade planerat att vi skulle cykla MTB mellan √Öm√•l och V√§nersborg p√• l√∂rdagen och tillbaka dagen d√§rp√•. Leden vi t√§nkt f√∂lja √§r en vandringsled och det stod i och f√∂r sig att den var lite sv√•rvandrad mellan Edsleskog och H√•verud, men vi t√§nkte att vi tar oss nog fram… Vi hittade leden lite l√§nge s√∂derut √§n planerat eftersom n√•gon (eeehhhh… jag…) inte hittade r√§tt bland grusv√§garna utan tog en liten omv√§g ut. Det var ingen l√∂gn att leden nog var sv√•rvandrad. P√• cykel var det inte heller n√•gon h√∂jdare s√• vi √∂vergav iden om att k√∂ra den och best√§mde oss f√∂r att vi skulle ta grusv√§gar och omv√§gar tillbaka till √Öm√•l ist√§llet.

 

Med hj√§lp av en karta vi skrivit ut hittade vi n√•gra riktiga guldkorn! Jag √§r inte s√• f√∂rtjust i att cykla p√• j√§ttesmala stigar √∂ver stockar och stenar runt kr√∂n utan f√∂redrar ordentliga stigar och grusv√§gar d√§r man kan k√∂ra p√• lite. Dalsland √§r verkligen j√§ttefint och i l√∂rdags visade det sig fr√•n sin finaste sida med str√•lande sol ūüôā Det var kul att k√∂ra i kupperad terr√§ng ocks√•, Karlstadstrakten √§r r√§tt platt, s√• det d√§r med att vi k√∂rde lite vilse och sedan inte kunde k√∂ra dit vi ville gjorde ingenting.

I söndags körde vi ner till ett ställe som heter Hanebol, där finns det motionsspår och stigar. Det visade sig att vi hade jättetur eftersom en lokal klubb ordnade en multisportstävling så det var helt okej att cykla. Det var jättekul att vara tillbaka på MTB:en och köra på snabba stigar igen! Jag hoppas på att få in fler helger som denna nu i höst men kanske tom använda övernattningsgrejerna vi kånkade runt på i lördags?

Ha en bra vecka!

Sofia