Mud race – Vättern Bike Games!

Bild: lånad av Vättern Bike Games

 

En tidig lördag morgon blev det för att ta sig an Vätten Bike Games Team Challenge i Motala. En 8 timmars lagtävling där man under 8 timmar ska cykla så många varv man hinner på 8 timmar. Förra året var första upplagan och jag körde i samma Team som förra året plus att vi fick in en till i laget så vi blev fyra stycken. De hade byggt om arenan från förra året och det blev så mycket bättre med mycket !

Åkte hemifrån strax vid halv 8 då vi i teamet skulle ses i Motala vid 8 hugget för att sätta upp vårat tält och hinna med att sätta fast nummerlappar osv. Tiden sprang iväg och det var dags för race meeting. Där gick arrangören genom bla hur växlingen mellan lagkamrater kom att gå till och annan information som var nyttig, sen var tävling typ igång !

Jag var tredje person ut på banan i vårat lag då vi satte våra snabbaste på de två första varven. Banan var ca 4km lång på blandat underlag. Vi började med en kort sväng på crossbanan innan vi tog oss an den värsta stigningen upp på crossbanan, som tur var asfalt. En kortare sväng på crossbanan innan man fick komma in i skogen för några trixiga partier, smått uppför och sedan den bästa av allt, nedför ! Bara att släppa på men det trixiga var att få med sig farten in i svängen pga det kunde bli halt av leran i svängen. Lite skogsparti väntade igen, med en kortare uppförsbacke följt av en lite längre innan vi kom in på endurospåret och till sist avsluta hela svängen på en lerig crossbana ! Jag har inget emot att bli lerig eller så, men det var sjukt tungt att trampa i den där leran och när man skulle upp på platåhoppen…

 

Bild lånad av Vättern Bike Games

Vädret var sisådär till en början, men sen sprack det upp, solen kom fram, crossbanan torkade upp och det blev så jävla roligt att cykla även sista biten när man kände att man faktiskt kunde trycka på.

 

Filmen är från mitt första varv, varv 1 och varv 7, man kan tydlig se skillnaden på hur crossbanan torkade upp. Ni får följa med på två nästan hela varv 🙂