Lite höst tips!

Hej cyklister!

Här i Dalarna är det höst på riktigt nu, härliga färger på löven och blåst. Jobbigt när man cyklar, det är ju nästan aldrig medvind utan jobbig motvind och byig så att det nästan tar stopp ibland. Cykelformen är inte precis på topp heller så här i slutet av säsongen och motivationen är väl heller inte på topp.

Ja, ni hör ju att det låter lite negativt även om cykling är så roligt kan det vara bra för alla att variera träningen lite eller helt enkelt vila lite extra ifrån träning. Själv har jag försökt börja springa lite! Jag har inte vågat börja tidigare eftersom jag vet att det kommer att bli träningsvärk delux de första passen. Vem vill cykla runt med den värken under sommaren-ja inte jag!! Nu har jag kommit förbi de värsta första gångerna även om det går väldigt sakta kämpar jag på och ska försöka komma ut i alla fall en gång i veckan på en längre runda. Bilden ovan är från veckan och just den här rundan var väldigt regnig.

En till sak som är roligt på hösten är att det reas ut en massa cykel saker. Bra priser på både bra kläder och cyklar men också en massa bra att ha saker till underhåll och mek. Så roligt med nya cykelkläder själv går jag och väntar på att rosa bandet kläderna från originalteamwear ska komma.

 

Ska passa på att ge lite cykelrelaterade boktips till regniga höst dagar. Alla böcker med skötseltips är ju toppen, kolla efter tydliga bilder. För de lite mera nördiga landsvägscyklisterna kan jag tipsa om:

Mitt eget race. Av Fredrik Kessiakoff.

Tour de France ett jobb. Av Marcus Ljungqvist.

Tour de France Historien om världens största cykellopp. Av Joakim Jakobsen.

 

Tänker också tipsa om en bok som jag läste förra helgen när jag var i Idre. Den handlar om utbrändhet. Jag är extra intresserad eftersom vi är drabbade i vår familj då vår flicka Maja lever med utmattningsdepression. Jag kommer att skriva mera om hennes kamp i en annan blogg, då hennes idrottssatsande var en pusselbit i sjukdomen. Gillade boken som Marcus Streifert skrivit för att den är ärlig men ändå ge hopp om att komma tillbaka. Han skriver om att all träning inte behöver ha mål, intervaller, Strava segment, wattmätare, pulskurvor mm. I bland behöver man bara ”move around” , t.ex en lugn tur för att uppleva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utbrändheten och vägen tillbaka som människa och idrottare. Av Marcus Streijfert.

Jag har också läst en jätte intressant bok om hjärnan som säker några av er höst talas om eller kanske redan läst. Handlar om vad viktigt det är med träning för att hjärnan ska kunna användas till fullo. Kortfattat du blir smart om du tränar.

Hjärnstark. Av Anders Hansen.

Ha en fin höstvecka allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *