Säsongsbyte ??

Idag skulle jag kört sista tävlingen för säsongen, Hörby Challenge XCO. Jag har verkligen sett fram emot det loppet, byggd bana jag inte testat, separat damstart och många anmälda. Dessutom bara 45min körtid dit! Men efterhand som tävlingen närmat sig har lusten dämpats.. det har varit en lång säsong med mycket häng och fläng hit och dit – vilket jag verkligen njuter av och älskar – men till slut kan det bli för mycket av det goda också. Där är jag nu.

Motivationen att gå upp svintidigt och äta frukost, packa bil, packa väska och plocka fram tävlingshornen är slut. Igår kväll när jag egentligen skulle packat väskan inför idag satte jag mig i soffan och mös istället och tänkte att jag hinner packa imorgon. Idag när klockan ringde blev det snooze en halvtimme (!) och sen bestämde jag mig för att helt enkelt inte åka iväg. När jag vaknade nästa gång hade jag fått massor med lycka till plingar på messenger och det gjorde mig så himla glad (tack tjejer!) litet sting av dåligt samvete också för att jag inte kommit iväg, men ändå helt säker på att det var rätt beslut. Det blev en lugn och mysig söndag istället. Gott om tid att tvätta förra veckans träningskläder och planera kommande veckans träningspass. – För det är i alla fall något jag har grym motivation till nu, jag har helt ställt om till vinterträning i huvudet!

Måndagar håller jag spinningpass på Classic gym i Åstorp. Tisdagar och fredagar kör jag och sambon ❤️ Specifik träning för cyklister på Kupolen friskvårdscenter i Klippan. Brian kör cykel och jag kör styrka. Vi har gjort ett upplägg som sträcker sig över 6 månader och har fått 20 anmälningar med cyklister på olika nivåer. Sååå roligt! Vi har träningsrum i uterummet här hemma också, med varsin trainer, fläkt och spegel. Ljudanläggning så vi kan spela riktigt hög musik (fördel med att bo i skogen!) och alla medaljer från motionslopp upphängda på väggen. Distanspass vill jag gärna fortsätta köra utomhus dock, så jag kikar lite på cykelcross nu. Sålde min gamla stridsvagn i somras så då borde jag få investera i en ny ju?! Har hittat en superfin men har inte kommit överens med mig själv än om jag vill lägga så mycket pengar på en vinterhoj… samtidigt vill jag gärna spara lite slitage på min mountainbike. Jaja, angenäma problem!!

I torsdags var jag hos kiropraktorn. Jag får låsningar lite här och där i kroppen som gör att jag blir alldeles sned. Ju snedare jag blir desto mer ont får jag och ju mer ont jag får desto mer överkompenserar vissa muskelgrupper. Inget bra alltså! Sista året har jag ringt i panik och bett om akuttid, och får alltid hjälp, men nu har jag tänkt (nej, kiropraktorn har tänkt!) att jag ska vara smartare och gå varannan månad istället så det aldrig hinner bli så illa. Jag går hos Christian Segerfalk i Klippan och har gjort i många år. Han är jätteduktig. Han är själv idrottare och det gör det mycket lättare för mig som patient att förklara saker – och för honom att förstå och sätta sig in i saker. Förutom behandlingar kan han även hjälpa till med sittställning på cykeln och se till att kroppen arbetar rätt. Ni hittar honom på http://segerfalkchiropraktorklinik.se

Nu blir det familjehäng i soffan och uppladdning inför en ny vecka ??‍♀️

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *