Mot mörkare tider, tjoho!

Jag vill börja med att säga att jag njuter så länge jag kan av att det fortfarande är ljust ute när jag cyklar till och från jobbet, men med det sagt så kan jag inte låta bli att litegrann se fram emot de mörka månaderna som väntar. Förra året köpte jag en pannlampa och det öppnade en helt ny värld för mig. Det är så mysigt att cykla och springa i skogen i bara pannlampans sken. Här i Kalmar har vi till exempel reflexrundor i skogen för traillöpning i obanad terräng, skitkul! Min kompis gjorde förra vintern en egen reflexbana på några kilometer, som veckan efter hon blev klar skövlades till ett kalhygge, det var inte lika kul… Men hur eller hur, från att vintern varit ett enda långt mörkt problem och en dyster tillvaro har det blivit ett extra element att ta hänsyn till, men som inte är ett problem egentligen. Samma med vinterväglag och dubbdäck på cykeln – så spännande att yra runt på mountainbiken i ett vitt snölandskap! Min poäng är – njut så länge ljuset varar men misströsta ej, mörkret är kul! Ett litet tag iallafall, i januari kommer jag nog undra vad jag tänkte när jag skrev dessa ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *