Söndagkvällsimpuls och cykeltvätt

När jag väl kommit ur träningsrutinen har jag svårt att komma tillbaka. Känslan av att inte orka sitter i, fast jag egentligen mår bättre nu. Vill rycka upp mig och känna det driv inombords som jag vet att jag kan ha, men det tar emot av någon anledning. Det gör mig frustrerad och ledsen. Ikväll anmälde jag mig till en halv ironman nästa sommar, i Jönköping i juli, i hopp om att det ska tvinga mig att hitta tillbaka till mina rutiner. Rätt mycket på impuls, men jag har ju ändå haft den tävlingen i tankarna sen jag var där och hejade på syrran i somras. Jag kan inte riktigt säga att jag är pepp ännu, men det känns ändå att det är det här jag vill göra. Triathlon, det är ju det jag vill.

Denna vecka är det närmsta jag kommit mina cyklar att jag tvättat dem allihopa, tempohojen fick äntligen bli av med sockerkladdet från Ironman och damcykeln fick komma in en stund i värmen och bli av med senaste halvårets smuts. Nu är de så fina igen! Jag tvättar mina cyklar i duschen med vatten och såpa, och en diskborste med mjuka borst, i princip alla delar utom kedjan. Sen rengör jag kedjan med tvättlappar/baby-wipes de flesta gånger, nån gång ibland mer noga med avfettningsmedel. Sist oljar jag kedjan och alla rörliga delar (växlar, pedaler, vevarmar). Det blir finfint!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *