Slanglöst

Sedan i våras har jag kört slanglöst på min MTB. Min karl har gjort det i flera år, men jag har inte riktigt fattat grejen. Nu har jag det. Jag älskar det och känner mig mycket säkrare på cykeln. Vid flera tillfällen har jag tänkt ”oj, där hade jag fått genomslagspunktering om jag haft slang”. En gång har luft pyst ut under en tur i skogen, så trycket blev för lågt. Men då pumpade jag bara i lite, så var det löst. Utför kan jag numera köra mycket hårdare, och det går därför en aning snabbare. Bättre grepp får man definitivt.

Själva konverteringen är ganska lätt. Bort med slangen, i med en lös ventil, i med latexvätska, på med däck och i med mycket luft på kort tid. Vi har nu köpt en handpump med en liten tryckkammare, en Bontrager flash charger. Det gör det lättare. Vätskan får man lättast i med hjälp av en liten spruta.

I mitt reperationskit har jag en slang att sätta i däcket om det blir något allvarligare problem.

Hur gör du, och vad har du för upplevelse?

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *