Lite rosa i oktober!

Hej cyklister!

Fortfarande har snön inte kommit och det har varit varmt för årstiden men varje tur med landsvägscykel kan vara det sista. Det har jag i alla fall tänkt två helger i rad. Men värmen ligger kvar och då vill jag ut och få den här härliga känslan som bara cykling kan ge. Det skriver jag även om det inte direkt blixtrar om formen , så det blir alltid tunga ben på slutet. Att ha alla lager av kläder gör ju också sitt men vi brukar skylla på den stora friktionen när det blir kallt. Alla ursäkter är bra när motvinden är som tuffast. Ett bra sätt att inte bli helt nedtryckt i sitt självförtroende är att inte titta på hastigheten. Att njuta av landskapet och de fina färgerna kan vara mycket bättre för humöret. I lördags när vi cyklade i väg var det 0 grader och dimma , nästan lite magiskt. Flossade byxor och neoprenskoskydd satt inte i vägen. Skulle ha tagit lite varmare handskar men blev snart varm. Bra med kläder i lager så att man lätt kan ta av sig ett lager när temperaturen stiger. Vilka är dina bästa plagg så här på hösten? Mina måste nog vara mina skoskydd, hemskt att frysa om fötterna ju. Jag har flera olika skoskydd, tunna, galon och neopren och några som bara ser lite aero ut antar jag! Men varma fötter gör att man håller värmen i hela kroppen. Om man fryser om fötterna under en tur är ett tips att stanna i en affär och ta två fryspåsar att sätta på fötterna, under skorna, har provat själv.?

Lätt att tappa gnistan så här på slutet av säsongen. Inga mål och inte så mycket att se fram emot i. Men det ger ju väldigt bra chanser att prova nya träningsformer eller att bara motionera kravlöst och strunta i formen. Ett annat sätt att motivera sig är ju att skaffa nya träningskläder! Mig brukar det alltid pigga upp, ibland lovar jag mig själv något som en morot om jag fixar olika mål och ibland bara unnar jag mig. Kläderna från rosabandet kom i veckan och då kunde jag ju känna mig lite nyttig också som stöder rosabandet. Jag brukar sällan ha rosa kläder så det är lite ovant för mig men designen är snygg. I våras började jag känna någonting hårt under armen som jag först trodde var en sträckning. Men det gick inte över och jag kände att det var som en liten knöl i armhålan. Under semestern började jag fundera på att jag nog borde kolla upp det hela och var till en läkare på vårdcentralen. Hon gav mig en remiss till specialist. Under de två veckor som gick innan jag kom dit hann jag naturligtvis tänka lite på bröstcancer. Alla känner vi väl någon som drabbats. Jag hade inget farligt utan min knöl var hormonell. Viktigt att ändå kolla upp förändringar.Finns massor av sätt att stödja forskningen, speciellt nu i oktober.

 

 

Att man både kan träna ute och inne har ju sina fördelar. Jag fortsätter att gå upp tidigt på söndagar och åka till velodromen i Falun för att cykla. Hade tänkt stanna på två pass den här veckan men var lite för tung i benen efter lördagens 12mil fikatur så nöjde mig med ett grundträning som främst är teknik framför fart men i slutet dök några riktigt snabba herrar upp och ville vara med. Naturligtvis måste jag få en bild.

De här killarna är svenska mästare på bancykling. Så inspirerande att de cyklar på samma pass som en vanlig tant.

Slutligen njut av hösten, passa på att vara ute i dagsljus så att ni är friska och orkar med vintern.