Efter regn kommer solsken!

Hej på er! Lite trist blogg förra veckan men nu så. Glada nyheter, förkylningen är borta! Så mycket känns lite positivare än förut och jag undrar om de som inte tränar förstår vad de missar?

I torsdags gick jag i väg på bästa spinning passet vi har här i Leksand , i alla fall om man vill bli en starkare cyklist eller åtminstone behålla hyfsad form under de kalla månaderna. Passet är träning på de positioner som är viktiga när man cyklar och inget gung med överkroppen och rundtramp övas men nu är vi inne i en period av tunga och hårda intervaller. Lite av cykelstyrka kan man påstå alltså perfekt för mig som vill bli starkare. Tanken var att ta det ganska lugnt men fullsatt då många tycker att det är för mörkt att träna ute på kvällarna. Och i en sal där alla ger järnet dras man ju med och vill också ladda på. Naturligtvis är det ett eget ansvar att hålla den intensitet man tänkt men är det många som är peppade runt i kring blir det självklart för mig att också göra det. Jag har oftast pulsklocka på armen så att jag ser hur jag ligger till. Målet är att pulsen ska gå upp lite för varje intervall så om puls kurvan går uppåt hela tiden är det bra annars måste motståndet höjas. Kadensen ska vara lika och är given på förhand och musiken hjälper till. Här går inte att växla ner som ute, bara att kämpa.

Har även provat på en för mig ny träningsform som var riktigt jobbig. Som går ut på att göra olika övningar på en matta( P.E one ) man gör benböj och hopp på olika siffror. Kondition, kordination och styrka, träningsvärken kom ganska omgående i sätet kan jag avslöja. Ska försöka komma iväg på detta flera gånger då jag tror att det borde bygga en hel del benstyrka.

P-E.one mattan inte någon lek detta. Träningsvärken lät inte vänta på sig.

Eftersom lördagen bjöd på sol kunde jag inte låta bli att följa med på en kort mtb tur upp till toppen på en gammal slalombacke. Jo, benen kändes i uppförsbacken men nedför var det riktigt skoj.

Söndagen var det upp med tuppen för att köra till Falun och ett pass på Velodromen. Har som en tradition att efter träningen går jag och min dotter Maja som bor i Falun och fikar tillsammans.

Helt enkelt gott slut på den här veckan och nästa helg kommer jag att ägna åt att åka ner till Helsingborg för att träffa några av de andra ambassadörstjejerna. Ska bli så spännande! Hur det gick skriver jag naturligtvis om i nästa blogg.

 

2 reaktioner på ”Efter regn kommer solsken!

Kommentarer inaktiverade.