Första inlägget

Jag tänkte att en presentation kanske är på sin plats så här i mitt första inlägg som ambassadör!

Mitt namn är Emilie och jag bor utanför Uppsala med min man Richard och vår son Myles. Jag jobbar som butikssäljare och på fritiden umgås jag gärna med familj och vänner samt tränar, pratar cykel, tänker cykel och putsar cykel.

Min cykelhistoria började för lite mindre än ett år sedan då jag fick min första mtb så jag är helt klart nybörjaren bland oss cykeltjejer. Jag var fruktansvärt feg till en början och cyklade mest på asfalt och grus. Nu är jag inne på cykel nummer tre och har börjat cykla på riktigt, dvs även där det är stökigt och bökigt men jag slåss fortfarande med hjärnspöken då och då. Tack och lov så blir jag lite modigare för varje träningspass jag kör. I maj ska jag starta i mitt första lopp, Ottarsloppet, fem mil i blandad terräng och jag ser galet mycket fram emot det om än med skräckblandad förtjusning. Senare under sommaren väntar Mörksuggejakten och Cykelvasan som jag ska ställa upp i tillsammans med maken och några av våra bästa vänner!

Här på bloggen kommer jag dela med mig av min träningsvardag i mot- och medgångar, lyckan över nya färdigheter, kampen mot hjärnspöken, kovältningar och blöta rötter samt förhoppningsvis kunna bjuda på lite tips och trix till andra nybörjare.

Det är aldrig för sent att testa en ny sport och det är ok att vara rädd ibland!

Jag är otroligt stolt och tacksam över att ha blivit utvald till detta tillsammans med så många grymma tjejer och det ska verkligen bli kul att följa de andra ambassadörerna.

Hoppas du tittar in igen och lämna gärna en hälsning i kommentarererna!/Emilie

 

4 reaktioner på ”Första inlägget

 1. Heeeej! Vad kul det ska bli att läsa om dina MTB-turer och jag hoppas på några tekniktips ?

  1. Det ska verkligen bli kul att följa dig med! Till våren blir det mer tekniktips och jag hoppas att jag kan hjälpa någon trots min ringa erfarenhet. ?
   Kram/Emilie

 2. Kul att lära känna dig. Håller med ovan om tekniktips i skogen vore bra,känner ju igen det där med grus och asfalt.?

  1. Vad kul, detsamma! Så fort det blir barmark här ska jag försöka fota lite övningar som jag tycker har hjälpt mig väldigt mycket.?
   Kram/Emilie

Kommentarer inaktiverade.