Australien vecka tre – återhämtning

Min tredje vecka i Australien handlade om återhämtning. Rob och jag hade bokat ett enrumshus några kilometer söder om stan och vi åkte dit samma dag som jag kom hem från Tasmanien. Trots att huset var litet hade det allt vi behövde och eftersom det var i trädgården till ett stort bostadshus hade vi tillgång till deras pool, grill och utemöbler. Jag kände mig väldigt sliten – jag var trött från Tasmanien, allt resande, tidsomställningar och nerver gjorde att energinivåerna var rätt låga under veckans första dagar.

Vi sov, körde återhämtningsturer och träffade kompisar. Rob körde ett tempolopp i Kings Park på tisdag morgon och jag trampade in och hejade på men körde inte själv. Normalt sett älskar jag just de loppen, de går upp och nerför en backe och är 17km men det var faktiskt skönt att slappna av och bara njuta av cyklandet. När jag började få lite mer energi igen var vi ute på lite längre turer längst kusten och floden. Vi åkte också upp och ”tittade till” vårt hus. Vi hyr ut det och sedan juni är det nya hyresgäster i huset men allt verkade bra på den fronten.

Perth är verkligen fantastiskt för de flesta typer av sport. För cykling finns allt – kupperad och bergig terräng, platta vägar, MTB-stigar, en velodrom, bra cykelgym och hur många grupper att cykla med som helst. De flesta grupperna startar kl 06:00 på morgonen och avslutar med kaffe innan det är dags att åka till jobbet så det gäller att man är skapligt morgonpigg. När Rob och jag bodde där nere hade vi i princip alla vardagsträningar avslutade innan kl 08:00, medan här tränar jag nästan alltid på eftermiddagarna. I Sverige för att kunna köra när det är som varmast och i Perth för att få in träningarna innan det är för varmt 🙂 Det är det torrt klimat i Perth. Under vintern är det lite kyligt och blött men under somrarna är det varmt och strålande sol i princip hela tiden. Under våren är det lite blåsigt, men det brukar vara helt okej innan lunch och bli blåsigare framåt eftermiddagarna.

1 reaktion på ”Australien vecka tre – återhämtning

Kommentarer inaktiverade.