Lyxhelg

I helgen bodde vi på Hovs Hallar. Det var alldeles magiskt mysigt ❤️ Vi har ju samma intresse och passion för träning men det är viktigt att göra annat tillsammans också (men det ena utesluter inte det andra som tur är). Så på fredagen brände vi av ett hårt träningspass innan vi begav oss. Incheckningen gick smidigt och vi kunde sätta oss till bords kvickt och få vår 2-rätters middag. Mums! På lördagen satte vi i oss lite av allt på frukostbuffén innan vi körde in till Ängelholm för att ansluta till ett härligt gäng för distanstur.

Klär man sig bara rätt så är det verkligen njutning att cykla ute länge trots att det är kallt. Den gamla hederliga lager på lager principen funkar bäst. Trots att jag inte pressar på under dessa passen svettas jag ganska mycket, så jag har börjat ha en underställströja i merinoull närmast kroppen. Den känns inte kall trots att den blir blöt. Ovanpå den har jag en tjockare underställströja och sen skaljacka som tål vind och vatten ytterst. Detta räcker ner till -2 för mig. Oftast har jag med mig en extra underställströja (den tjockare) i en påse i ryggfickan och så byter jag vid fikastoppet.
Jag testade förresten mina nya handskar från Kalas i lördags, så grymt bra! Till skillnad från andra lobsterhandskar har Kalas’ pek- och långfingrar för sig själva vilket passar mig mycket bättre eftersom jag kör mina långpass på MTB. Jag vill nämligen gärna hålla med pekfingrarna på bromsarna när jag kommer ut på stig. Jag valde en storlek större än jag brukar ha, för att kunna ha en tunn merinoullsvante under när det blir kallt på riktigt. Den snygga cykeltjejerbuffen kommer också vara kanon att ha på sig när det är kallare. Ser fram emot det!

Efter cyklingen stannade vi till och köpte nödproviant, bulle med bulle och proteinshake – fina grejer ? Väl tillbaka på hotellet badade vi både bastu och jacuzzi. Hovs Hallar är förhållandevis litet och har inget stort spa, men detta är första gången vi varit iväg som det verkligen känts riktigt avkopplande. I jacuzzin var vi alldeles ensamma och i bastun med största delen av tiden. Det kallar jag lyx! Dagen avslutades med ett jättefint julbord. Alla borde cykla några timmar distans innan för man får plats med mycket mat sen… nästan ett träningspass i sig.

Söndagen var precis så bra som en söndag ska. Sovmorgon, långfrukost och vandring längs havet.

En perfekt helg!