Tillbaka inomhus

Efter en underbar semester är jag nu tillbaka inomhus på trainern. Direkt efter att jag kommit tillbaka gjorde jag några olika tester, inklusive det jag skrev om för några veckor (effekt över tid med samma pulsvären) sedan men även MAP-test (Max Aerobic Power) och TMax, vilka är för att mäta i vilken zon och hur länge det är mest fördelaktigt att träna. Tack vare tre bra veckor av lopp och många timmar på cykeln fick jag ganska skapliga värden (d.v.s. betydligt bättre än innan jag åkte). Det trista är att under vintern kommer de med stor sannolikhet att sjunka, inomhusträning är toppen men det är svårt att få in distans och att simulera lopp. Nåja, det är ju inte hela värden 🙂 jag hoppas kunna ordna det när utomhussässongen startat.

Jag tror dessutom att jag kommer att få Zwift att fungera de närmsta veckorna. Av någon anledning funkar inte mitt ANT-USB på Windows 10 och efter många försök på olika datorer har jag insett att jag kommer inte att få ordning på det. Räddaren i nöden är min syster, hon har en gammal dator med Windows 7 som jag kommer att få 🙂 så snart kanske vi ”ses” på cykeln? För de flesta är det inte någon jättestor grej men efter att ha velat haft det jättelänge, försökt att få tekniken att funka i en evighet och blivit besviken så många gånger så känns det som ett kliv framåt för mig.

En obehaglig bieffekt av cyklandet är tyvärr sadelsår. De senaste åren har jag provat en rad olika sadlar och till slut hittat en som jag tycker att jag sitter bekvämt på, på sittbenen i en skapligt bekväm position men tyvärr orsakar den tryck och friktion på andra ställen istället, vilket i sin tur leder till andra problem 🙁 inte nog med att det gör jätteont etc. för mig känns det jobbigt att prata och skriva om. Som tur är är inte alla som jag och vill inte gå in på detaljer, på Internet finns det en rad personer som beskrivit exakt samma obekvämligheter och deras tips så om du har bekymmer, Googla! I eftermiddag ska jag till apoteket och en hälsokostbutik, sedan ska jag byta tillbaka till en gammal sadel som jag satt skapligt på.

Hoppas att du sitter bekvämare än jag 😉 vi hörs!