Intervaller och grisaben

Igår hade jag ett myspass på träningsschemat, 3x20min på Borg 14. Jag försöker hålla mig till att köra lugnare pass utomhus och hårda pass inomhus så blir det härlig variation. Så jag tog med mig mountainbiken till jobbet och cyklade hem. Det var kallt som fasen, tänkte inte på att jag skulle tagit något extra på mig eftersom det var långa sträckor utan skydd av skogen (note to self). Benen kändes ungefär lika roliga som döbakade lussekatter och trots att det var ett lugnt pass kändes det tungt att genomföra. Men som jag skrivit om innan älskar jag att cykla när det är mörkt så det var rätt gött ändå! Det är magiskt att se världen i pannlampesken. Spanade in massor av hjortar på nära håll. Halvvägs hem lägger jag märke till en sopsäck i diket och jag hinner registrera att det ligger någonting utanför. Efter en stund vände jag och cyklade tillbaka, ville kolla så att inte någon rälig människa dumpat hundvalpar. Jag hoppade av cykeln och struttade ut i stycket – och döm av min förvåning när jag ser vad det är som ligger där. En hel hög med grisben! Avhuggna vid axel/höft, säkert ett 20-tal ben. Väldigt märkligt. Vågade knappt titta i sopsäcken…. men det var bara vanliga sopor i den. Undrar varför man gör så och var resten av grisarna är? Makaber och sorglig syn. Fick mig också att tänka på att jag väldigt sällan ser grisar. Det äts ju mycket griskött i Sverige så var är alla grisarna? Instängda såklart?

Mina trötta ben berodde på att jag styrketränade tungt i måndags och körde ett sjukligt jobbigt intervallpass i tisdags. Sistnämnda bestod av:

 • uppvärmning
 • 8×40/20 Borg 17
 • 4min vila
 • 3min Borg 18
 • 4min vila
 • 4min Borg 18
 • 4min vila
 • 4min Borg 18
 • 4min vila
 • 3min Borg 18
 • 4min vila
 • 8×40/20 Borg 18-19
 • 1min vila
 • 15min Borg 14-15
 • nedvarvning

Pass som dessa är speciella, det är så långt utanför comfortzonen man måste gå för att köra på rätt nivå och jag gör det med en lite ångestladdad hatkärlek. Undrar ni vad ”Borg 18” betyder så har jag skrivit ett inlägg om Borgskalan innan i höst – in och plugga på! Den är riktigt bra att kunna.

Idag njuter jag av vilodag och firar årsdag med sambon ❤️ Imorgon blir det repetition på ovan pass (puh!) och sedan test på lördag. SPÄNNANDE! Nästa vecka har jag tre lyxiga vilodagar och sedan följer två tuffa veckor. Tuffast hittills faktiskt. Är så glad för mitt träningsschema! Det är skönt med planering och översikt. Coachen fixar dom bitarna och jag ska ”bara” se till att genomföra. Easy peasy! Typ. 

Ha det godis hörreni och kom ihåg:

”A comfortzone is a beautiful place, but nothing ever grows there”

Kör hårt!