Motivation

Efter våren och sommarens alla sköna mil och även höstens mil för den delen är det dags att ta tag i motivationen och vinterns träning. Har i och för sig kört inne på trainern hela hösten men motivationen har inte riktigt funnits där. Har kört några pass i veckan och tänkt att motivationen kommer längst vägen. 

Min avatar i Zwift

Men motivationen kom inte självmant utan jag fick hjälp med att locka lite på den. Fick hjälp med ett träningsupplägg att följa och ett, tu, tre kom motivationen som ett brev på posten. Inser att jag behöver en struktur att följa men även ett mål att sträva mot annars blir det inte mycket struktur på träningen. Kör mesta delen av min vinterträning på trainer och i programmet Zwift och det finns många banor och upplägg att välja mellan. Vi kör även online tillsammans med vår klubb och även de är en stor motivator – att träna med andra. Det är så nära uteträning man kan komma virtuellt – testa om du inte gjort det 🙂

Så, dagens tips – har du svårt med motivationen – börja med ett träningsupplägg. Ta hjälp eller skapa det själv! Det behöver inte vara så besvärligt utan starta enkelt och bestäm hur många dagar i veckan du ska köra. Tänk sedan ut vad det är du vill bli bättre eller starkare på. Vill du köra under vintern för att bli starkare eller snabbare eller är du nöjd med att behålla din form? Testa dig fram, ställ frågor och krångla inte till det 🙂

Kör så det ryker!

emma