Styrketräningen är igång.

Så nu har jag kommit igång med styrketräningen tillsammans med min Pt. Känns jättekul att få hjälp och pepp med bra upplägg utifrån mina förutsättningar och mål.

Förra veckan träffades vi för en genomgång av mina mål och önskningar. Jag fick göra lite tester och prova några övningar för att få in tekniken.

Jakob har redan ganska bra koll på mig då jag ju gjort tester hos honom två gånger tidigare. Första gången gjorde jag både en rörelsescreening och konditionstester och nu senast bara konditionstester.

Igår var det dags för första ”riktiga” passet. Efter en kort uppvärmning fick jag köra åtta olika styrkeövningar i par. Jag fick köra på mycket tyngre vikter mot vad jag är van vid och blev faktisk förvånad över hur mycket jag orkade. Det är ju detta som är kul när man tar hjälp av någon som har mer kunskap än vad man har själv. Nu kommer jag köra själv några gånger innan jag träffar Jakob igen i Januari. Målet är att jag ska få in två styrkepass i veckan den närmsta tiden. Vilket innebär att jag kommer dra ner lite på både löpning och cykling. Det blir en utmaning för mig men jag ser fram emot resultaten som förhoppningsvis kommer längre fram.

Vi hörs!

//Frieda