Något nytt och fräscht!

Frida heter jag och är 30 år, bor i ett litet torp på en gård utanför Ljungskile i Bohuslän tillsammans med min man och vårt barn. På vår gård bor även min svärmor och svärfar, i ett undantag, som på 1800-talet. Det är ju en helt annan historia, men kort och gott kan jag summera med att generationsboende har sina fördelar. Jag är en av cykeltjejers ambassadörer för det här året, och jag tänkte börja med att berätta vem jag är och vad jag kommer fokusera på i mitt bloggande här på cykeltjejer.

Som ni kan läsa i min presentation är jag en allätare när det gäller cykling. Jag är inte superbra på något, men är inte heller jättedåligt på något. Eller jo, nu ljög jag. Jag tror att jag är väldigt dålig på sån där cykling som innebär att man ska hoppa runt bland hustak i något varmt land. Sådant man kan se på youtube om man söker på t.ex Danny MacAskill. Jag är också förmodat riktigt dålig på cirkuscykling. Anyway, ni kanske fattar vad jag menar. Jag är allätare och har liksom provat mycket, men är inte expert på en viss sorts cykling. Jag älskar att cykla, oavsett om det är i skogen, på asfalt eller på grus. Jag är helt klart bättre på att cykla 20 mil i lagom tempo, än 3 mil riktigt fort. När det gäller cyklar är jag ganska kräsen. Jag har provat många olika och vet nu vilka cyklar det är som fungerar för mig. Detta beror inte på att jag på något sätt har enorma ekonomiska resurser, eller är otroligt prylnördigt. Det beror egentligen bara på att jag är gift med en som i många år har tyckt att det varit väldigt tillfredsställande att bygga cyklar. Det finns dock en kategori cyklar jag inte provat; nämligen dyra cyklar (sånna har han ännu inte fastnat för, eller så är det för svårt att bygga sådana, vad vet jag?!). Det är säkert superkul att ha en kolfibercykel som är lätt som en fjäder eller en MTB som man kan bära på lillfingret upp för ett berg, det är bara inget jag fastnat för. Förmodligen för att jag inte fastnat för tävling. För mig är det viktigt att cykeln håller, att inget krånglar eller låter och att sadeln passar mig. Jag ska något kommande inlägg berätta om vilka cyklar jag äger, och vad som gör dem så fantastiska.

Jag har som tanke med mitt bloggande och som inspiratör att förmedla att man kan cykla oavsett socioekonomisk bakgrund. Jag tycker inte det är prylarna som är viktigt utan aktiviteten i sig. Jag vill gärna få andra att cykla, även om de inte har den häftigaste utrustningen. Såklart vill jag även inspirera redan frälsta att fortsätta, eller kanske prova något nytt eller våga göra något man inte gjort förr. Vi får se hur det går. Min grundtanke är i alla fall att cykling inte ska vara så komplicerat.

För min egen del betyder ambassadörskapet för cykeltjejer att cykling igen blir lite nytt och fräscht. Ibland behöver man påminna sig själv om vad det är man värdesätter och uppskattar, och det här tror jag kommer ge mig en nytändning. Jag tror jag kommer att skriva en hel del om cykling i vardagen, cykling med ett litet barn och cykling när man är ledig. Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter av turer som håller på under flera dagar och vad man då ska tänka på. Det blir lite smått och gott. En del blir säkert generellt träningsrelaterat också. Hoppas ni vill hänga med!

För att avrunda mitt första inlägg tänkte jag lista mina just nu största cykeldrömmar (utan inbördes ordning!):

  1. Altravesur, the South spain travers
  2. Bikepacking på island
  3. Bikepacking i USA
  4. Kungsleden på MTB (bikepacking)

 

2 reaktioner på ”Något nytt och fräscht!

  1. Ser verkligen fram emot att läsa inlägget om dina cyklar! ♥️
    Vad kul och lyxigt att ha en man som bygger! ☺️

Kommentarer inaktiverade.