Sista passen för i år!

Nu börjar året lida emot sitt slut. Kanske var det länge sedan du summerade ditt cykel år och satte upp nya mål inför kommande säsong? Jag har inte riktigt smält allt som 2018 hade med sig i form av cykling och inte minst upplevelser. Att få möjlighet att vara en av ambassadörerna i cykeltjejer och att blogga här har också varit väldigt skoj. Har blivit tillfrågad om jag vill fortsätta och det kommer jag såklart att göra. Jag hoppas verkligen att ni vill läsa även nästa år.

Vilken cykelupplevelse har varit bäst i år?

Det är ju så svårt att välja ut någonting speciellt eftersom jag älskar att träna med ett mål i sikte har träningen med gänget från Brudpiga inför Vätternrundan varit väldigt kul. Träningen att få till samspelet i gruppen är kul, att alla är en viktig del i hur fort vi kan köra. Trevligt att vara ett gäng som blir kompisar, kan skratta och kanske gråta tillsammans. Ja i år blev det väl ingen gråt från min sida!! Vi cyklade även två motionslopp som träning, Uppsala Bike weekend och Siljan runt. En sak som också gjorde det roligt att träna var ju att det knappt regnade en enda träning, det kan ju sänka träningsglädjen rejält.

Motala 8.48 timmar senare ! Ett glatt gäng i mål alltså.

Ni som läst min blogg vet ju också att jag älskar att resa i väg och cykla, gärna i solen och upptäcka trevliga vägar . Så redan i mars var jag med familjen till Gran Canaria och cyklade ganska många mil men väldigt många höjdmeter. Hade ett fånigt leende hela veckan, antagligen har jag det nu också när jag tänker på det. Det här är ett cykelmekka!

Ett roligt avbrott i tränings våren var ju klubbens resa till Torreveija på Spanska kusten (Costa blanca). Leva ett enkel liv i en vecka med receptet: train, eat, sleep, repeat! Lite skratt och sol blev det såklart också. Förberedelserna för nästa år är redan i gång!

Ett annat stort mål i år var att cykla motionsloppet L’Etap du Tour i Frankrike. En vecka senare cyklade proffsen i Tour de France samma bergsetapp 167 km och 4017 möh. Så häftig upplevelse även om vi helt underskattade backarna och värmen. Nästa år åker vi inte men någon gång vore det kul att köra igen!

Att cykla i Frankrike var helt magiskt med alperna och de otroliga vyerna åt alla håll. Vi bodde i Annecy som verkligen är värt ett besök inte minst för sin fina sjö. Vi hade redan hemma bestämt oss för att göra den mytomspunna klättringen uppför Alp du Huez med sina 21 serpentinsvängar. Även där drog Tour de France förbi någon vecka senare.

En bild säger mycket !
Delad pall även om jag blev slagen på mållinjen!

När jag summerar cykelåret måste jag ju ha med att jag köpte en ny cykel på vår vintern när jag trodde att det skulle ta lång tid innan vägarna blev åkbara. Köpte en cyklocross begagnat så fick med dubbdäck som gjorde att jag vågade mig ut på vintervägarna.

Att summera året utan att nämna Velodromen vore ju fel. Jag har verkligen försökt få till det där med fixie och velodrom. Tycker ändå att det går bra och att det är hur kul som helst. På banan finns många starka och bra cyklister som bjuder på tips och hjälp till oss som är lite gröna.

Här är några glada cykeltjejer på bild!

Jag känner att jag skulle kunna ta upp så mycket mera. Har ju provat att cykla en del MTB-o i skogen också men nu stänger vi den här bloggen för den här gången. Nästa gång blir det mera om mål och förhoppningar inför nästa år. Hoppas att ni har haft en fin julhelg alla cyklister!