När en löpare ska börja cykla

Hej,
Jag heter Frieda, är 32år och bor i Mölndal strax utanför Göteborg. Jag lever med min man och vår son som är 9år. Till vardags jobbar jag som frisör och driver en salong med allt vad det innebär.

Jag började cykla som träning sommaren 2015. Jag var en inbiten löpare som blivit skadad…
Jag hade såpass ont att jag under en period inte kunde springa alls. Jag var helt enkelt tvungen att hitta en annan träningsform för att inte bli galen. Jag bestämde mig för att börja cykla.

Jag köpte en cykel,cykelskor och ett par cykelbyxor och började cykla. Hur svårt kan det vara, tänkte jag. Först cyklade jag till och från jobbet, sen lite längre sträckor på helgen och ett och annat spinningpass. Men ju mer jag cyklade och ju fler cyklister jag stötte på desto fler frågor väcktes och jag började bli osäker på om det här med cykling verkligen var för mig.

Måste man kunna laga en punktering?
Vad är det för stilpoliser alla pratar om och vad betyder egentligen kadens?

För många i det här forumet är svaren självklara men för en vilsen löpare som mig verkade cyklingen mer och mer komplicerad.

Nu några år senare kan jag skratta lite åt min osäkerhet. Jag har fått svar på mina frågor och jag är glad att jag vågade prova. Trots att jag nu springer ganska mycket igen så har cyklingen blivit en självklar del av min träning. Jag är helt säker på att det hjälpt mig att bli både starkare och snabbare i min löpning.

Mina inlägg här kommer troligtvis att vända sig till er som är nya på cykeln. Ni som är rutinerade får er kanske ett gott skratt av alla tokiga funderingar en löpare kan ha. Jag bjuder på det ?

Jag hoppas att jag kan få någon att våga byta ut löparskorna mot cykeln ibland och förhoppningsvis kommer jag själv att lära mig massor av alla coola tjejer i det här forumet.

Vi hörs!
//Frieda

 

6 reaktioner på ”När en löpare ska börja cykla

  1. Oj, vad det känns igen att känna så under de första cykelmånaderna! ? kul att du också blev fast…!

  2. Haha, cyklar borde komma med en varningstext! ”Varning starkt beroendeframkallande”.
    Ska bli kul att följa dig!

  3. Tack för ett bra inlägg. Härligt att du cyklar och rätt inställning till att vara nybörjare.

Kommentarer inaktiverade.