Lite kort om Sofia

Hej

Vad kul att du hittat hit!

Sofia Erhard heter jag och är även jag superglad att bli utsedd till ambassadör för Cykeltjejer. Jag ser fram emot att lära känna fler likasinnade sportiga tjejer och dela erfarenheter och diverse tips.

Jag kommer ursprungligen från Åmål men har bott i Perth, Australien de senaste 11 åren. Jag flyttade till Karlstad för ett halvår sedan och jobbar sedan dess som controller på Karlstads universitet. Min pojkvän Rob jobbar som projektledare och hade varit i Sverige två gånger innan vi bestämde att vi skulle flytta hit. Vi håller på att aklimatisera oss tillbaka till det blöta och kyliga klimatet och han på att lära sig språket.

I Australien körde jag mest landsväg- och tempocykling och var med i ett elitlag (Veris Racing) som tävlade i deras motsvarande elitserie, National Roads Series men hann även med några lopp på MTB. Jag tillbringade tävlingssässongen 2016 i Nederländerna där jag körde för ett lag med kvinnor från olika länder, mina individuella prestationer var mycket blandade men det var en bra (och otroligt tuff) erfarenhet och laget gjorde bra ifrån sig.

Förutom cykling har jag även gjort några 70.3 triathlon men fann det för svårt att balansera heltidsjobb med träning så jag satsade helt på cyklingen som jag tyckte bäst om. I höst och vinter har jag dock fått lite av springglädjen tillbaka, vilket har varit bra som komplement i min träning.

Hoppas att du kommer gilla mina blogginlägg! Du får gärna följa mig på Strava och Instagram 🙂

 

4 reaktioner på ”Lite kort om Sofia

  1. Wow, cool tjej kan man ju lugnt säga! Men vad är 70.3 triathlon?

    1. Det har med 70.3 miles totalsträcka att göra – 1/2 iron man – 1.9km sim, 90km cykel och 21.1km spring. jag blev nästan trött att tänka på det men kommer nog försöka på en hel någon gång i livet ?? S

Kommentarer inaktiverade.