Bike packing och cykellopp

Mina två bästa cykelminnen från det här året är utan tvekan ett cykellopp och en bike packing-tur med en god vän.

Bike packing innebär som du kanske vet att man med MTB cyklar lite längre, med packning och tält. Vi cyklade en sväng på bohusleden i våras. Årets första tälttur vid en liten fin sjö på fjällen i bohuslän. Det var riktigt kul att cykla ganska teknisk terräng med ganska tung packning. Det blir en annan grej än vad man är van vid. Det här är anledningen till att jag har en tung stålram, så att cykeln ska klara av bike packing.

Det enda cykellopp jag genomfört hittills var i somras, Swix Uddevalla MTB. det var hur kul som helst. 68 km ganska snabb och lätt terräng. Jag kom 20 minuter efter första dam, vilket jag r riktigt nöjd med. Min insats var bra för att vara första gången, men jag hade helt klart kunnat ge mer. Att ligga i kö bakom massa gubbar som inte vågar stå på i terräng var frustrerande, och nästa gång ska jag stå längre fram. Detta lopp gav mig mersmak och nästa säsong ska jag försöka vara med på fler lopp.

Vilka är era bästa cykelminnen från 2018?

Två glada Cykeltjejer i mål på Swix Uddevalla MTB. Målgång med bara någon minuts mellanrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *