Lugnet före stormen..2019 är här!

Oj, vad skriver man som nybörjare här då? Jag kan ju presentera mig lite kort.. Linda, cykelnörd av rang. MTB är min stora passion, cyklar och tävlar i ur och skur. Jag har fått den stora äran att vara ambassadör för cykeltjejer under 2019. Ska bli skoj att dela med mig av min vardag med cykling, cyklar, träning, tävling och så lite mecka på det. Jag kan redan nu lova att en massa racerapporter från alla möjliga tävlingar under 2019. Ni kommer inse att jag gillar att tävla. Hoppas på att jag kan peppa någon att ställa sig där på startlinjen och få uppleva euforin av att tävla, kämpa, övervinna spöken och få skrika rakt ut när man fixade det, att få passera under/genom målportalen.

Vill ni läsa lite mera om mig och hur jag halkade in på cykling för längesedan.. kolla under fliken cykeltjejerna, här på hemsidan 🙂

Jag har ju 1000 grejor jag vill skriva om. Men vi börjar lite trevande att titta på första veckan på 2019.. den är snart över. Många har varit ledig och förhoppningsvis fyllt på med energi, kanske tom fått lite sol på näsan som inte är så vanligt, speciellt inte i Januari i Sverige. Du kanske tom avlagt ett nyårslöfte (jag har inte!!) Jo jag har också varit ledig och jodå jag har cyklat inne och så har jag cyklat ute allt enl plan (också nått jag tänkte skriva om). I går blev det cykelpendling till jobbet fast jag egentligen skulle ha vilat från cykling..men just det där med att cykelpendla.. det kan vi prata om i ett annat inlägg. Tittade lite i kalendern och insåg att det har varit väldigt lugnt. Bara på TV som det har varit cykel, världscupen i CX.

Före jul var det full fart med det mesta både cykling och tävlingar.. jag cyklade mest till CX tävlingarna och tittade på när andra tävlade, för att sen få åka bil hem igen. Va verkligen nöjd med det upplägget, förena nytta med nöje. Det är skönt att ibland få stå vid sidan, ta lite foto och heja på.

Men nästa vecka, då börjar det röra på sig och hända grejor.. då kommer allvaret inklampande med stora kliv iaf för mig..det är då det plötsligt blir på riktigt, 2019 är här!!!. Anmälan till en av cuperna jag kör i Danmark öppnar.. HotCup. Det gäller att man är med när anmälan öppnar.. annars får man ingen plats (där är begränsat med platser). Det finns 2 varianter hur man kan vara med i cupen. Antingen så kör man alla 6 deltävlingarna (3 på vardagar & 3 på helgen) eller bara dom 3 deltävlingarna som går på helgen. Jag kommer som vanligt att köra hela cupen. Funderar på hur många år jag kört? Jepp hittade det.. 4.. så detta blir mitt 5e år. Upplägget på själva tävlingen är lite annorlunda jämfört med här hemma i Sverige. Deltävlingarna som går mitt i veckan kör man 80-90 minuter + varvet. Deltävlingarna som går på helgen kör man 120 minuter + varvet. Varvet tar mellan 20-30 minuter att köra. Tävlingen kan man säga är ett mellanting mellan XC race och ett kortare långlopp. Full gas från tramptag 1. Jag har ingen plan på att missa 2019 års upplaga. Bjuder på några bilder från tidigare år.

Jag har ju egentligen redan smygstartat lite, med att anmäla mig till Bissen MTB så går på Store Bededagen (17 Maj) i Svendborg på Sydfyn (DK). Blir ju pepp av att tänka på hur kul det va 2018. Längtar redan.

Bissen 2018

Men innan första veckan av 2019 är slut så ska det åkas en träningstävling.. som nästan är som VM om man frågar dom som är med iaf. Det är VinterCup i Hässleholm, deltävling 4 av 6. Kul träningstävling som ger en energi och motivation och så håller man ju rajsfarten uppe under vintern. Det är XC fullt ut. Jag kör mest för det är kul och så slipar man ju på formen och på tekniken. April är ju trots allt snart här. Kan säkert skriva en liten rapport och ta några bilder så ni får se från tävlingen. Frågan är väl mest om mina ben vill vara med.. dom har ju trots allt två tuffa veckor bakom sig. Jaja.. imorrn vet vi. Men som någon klok sa: – Det som inte dödar, härdar.

Ja, ni ser.. jag har ju redan hintat lite om vad ni kommer få läsa om.. det är ju bara toppen på isberget. Det kommer som sagt en massa grejor jag vill skriva om. Vi är bara i januari.. ännu.. dom flesta av oss sitter inne på trainer/Monark och sliter med vinterträningen, med tur kommer man ut och får luft under hjulen på helgen. Men tänk på att det är träningen nu som kommer göra dig snabb och stark när det väl drar ihopa sig till just ditt race för 2019.

Just hang in there.. See ya.. Linda 🙂