Sälja cykel

För någon vecka sedan annonserade jag min älskade landsvägscykel och i söndags kom en jättegullig tjej och köpte den. Det var både lite vemodigt eftersom jag har varit så nöjd med den och kul såklart eftersom jag tror att tjejen kommer bli jättenöjd med den.

Så nu är det en grej mindre att flytta till andra sidan jordklotet. Min tempocykel och MTB:en kommer få åka med och så hoppas jag att min nya laghoj står redo när jag landar.

Jag har sålt en del cyklar under åren och måste säga att det var lite annorlunda här. Jag förstår att det är (tyvärr) färre kvinnor som cyklar i jämförelse med Perth men det förvånade mig att jag fick så många som var intresserade men kände att cykeln var ”för bra” för dem. En av kvinnorna (hon nämnde inte att cykelt var ”för bra”) som är en enastående triatlet gav mig lite återkoppling om detta och vad hon sett. Inte många herrar tvekar på att lägga 100tkr+ på en cykel, även om deras ambitionsnivå inte är direkt superhög. Kvinnor däremot verkar generellt sett nöja sig på en annan nivå och lägger inte så mycket pengar på sin sport (prylar).

Det är självklart helt okej och visst är det personen på cykeln som är motorn och trampar men det är ändå lite lustigt att motionärer på samma nivå verkar se saken så annorlunda och att kön verkar vara det som avgör. Kanske är det så att svenska män är lite mer pryltokiga än svenska kvinnor? 🙂 (med det menar jag inte att det INTE är skillnad på cykel och cykel för det är det…) Jag tycker inte att man ska känna att man behöver rättfärdiga en bra pryl med att vara på högsta nivån själv, utan att man köper den till sig själv för att den är bekvämast eller snabbast eller finast eller alla av de alternativen. Vad tycker du?