Tävlings pepp och Träningstävling

Som jag skrev i mitt förra inlägg så är det denna veckan det händer.. har ju knappt hunnit andas. Det var som att någon öppnade kranen på fullt utan att passera gå :-D. Alltså jag blir så pepp när man nästan kan ta på tävlingarna som kommer. Det mörka januari blir lite ljusare och man ser en liten ljusstrimma där framför sig..
Man längtar ju till där i början av April när allt kommer igång och man får känna fjärilarna i magen.

Jodå, anmälan till min ena danska cup – HotCup öppnade i Tisdags enl vad som va sagt. Jag hann anmäla mig.. 3.10h senare var dom 350 platserna slut. Så det gäller att vara på hugget. Kul att det är populärt.. kul också att det var många tjejer som ska köra i år. Man kan säga att D40 är den klart största klassen, vi är 24 stycken damer på startlinjen (som är anmälda till den samlade cupen). 21 av dom kör damer 40.. så ja, det blir knallhårt detta året också. Sen är det ett gäng med tjejer som bara kör helgtävlingarna. Är så himla kul att vi är många tjejer på startlinjen 🙂 Även om man bara ser dom i starten, sen blir man så uppblandad bland alla killarna så man får helt enkelt bara köra så mycket som det går och hoppas på det bästa.

Sen i måndags aviserade min andra danska cup – DGI MTB Cup att hej.. nu kör vi en early bird och öppnade anmälan. I mig sa det mest Yehoooooo.. nu kör vi. Givetvis så anmälde jag mig där också. Där är det lite lugnare med anmälan, men det tuffar på och snart är vi ett stort gäng även där. I dags läget så är vi inte lika många damer anmäla, men det kan vända på en femöring. Trots att vi inte är lika många så är det precis lika kul, det är ju full tävling oavsett hur många man är. Vi har en egen start tillsammans med H50/H60 6 min efter att övriga herrar har gått iväg. Man kan ju tro att det skulle va lite lugnare, men låt dig inte luras.. det är full fart direkt från start. Med tiden så blir det blandat där med men man har lite bättre koll på placeringarna.

Och som inte att det va nog, så kom det en blänkare om att Cupen som vi kör här i Skåne, X-Cup öppnar upp sin anmälan i Februari.
Alltså man blir ju så sjukt tävlings pepp när det plötsligt börjar röra på sig.
Det blir ju på något vis lite lättare att köra på Monarken och ta i så det snurrar och man mår lite dåligt.

Pepp innan start

Hur gick det då med träningstävlingen I Hässleholm? Jodå, benen ville faktiskt trots allt vara med och rajsa i söndags. Lite segt att komma igång men väl igång så var det full fart. Dom va med 3 av 4 varv.. innan det strejkade lite.. men då får man koppla på pannbenet och köra. Va så sjukt kul och jag blev sjukt pepp på tävling där o då. Banan va snustorr, nästan så att det dammade i Januari! Dundrade fram där mellan rötter och stenar som att jag aldrig gjort något annat. Träningstävling är ju så kul, man tar i och kör allt man har, det är tävling fast det inte är tävling på en gång. Det bästa är ju att man håller rajsfarten uppe under vintern, dvs det blir inte en så stor chock när man ska rajsa på riktigt om man har hållit igång under vintern. Har du chansen att prova på ett träningstävlings race, så gör det. Alla kan vara med och köra, man tävlar ju mot andra fast mest mot sig själv. Man får tävlingsträningen på köpet, hur bra är inte det lixom?
Fick till några bilder från i söndags. Tack Maria & Kristian för bilderna.


Hoppas att ni där ute också fått känna att det händer grejor, att just din tävling har öppnat anmälan och ditt mål kommer närmare och närmare för varje dag som går. Att varje pass du kör är ett litet steg mot något större.

Ha en underbar fredag och helg.

In i dimman.. *woop woop*
// Linda 🙂