Mallorca med Trip on Sport

Tjejer – ni missar väl inte att ni just nu kan anmäla er till resan den 22/4-2/5 och med koden cykeltjejer få 400kr rabatt samt en urläcker cykeltjejer cykeltröja?! Det skulle vara så roligt om ni läsare vill komma ner och cykla med mig ? Vi är tre tjejer som guidar på den resan och det ska bli galet skoj!

Bild från min och sambons första cykeltur på Mallis. Vi fikade i St Elm, ett litet paradis.

Att åka på cykelresa med Trip on sport passar alla. Det finns grupper där man kan lära sig hur en racercykel fungerar; att klicka i/klicka ur pedalerna och hur man beter sig i en klunga. Dessa grupper cyklar varken långt eller hetsigt och det finns utrymme för långa härliga fikor och fotostunder. Det finns grupper där man cyklar lugnt och långt och det finns såklart också grupper där man cyklar galet hårt och långt. Det finns rundor som är plattare och det finns rundor där man harvar i bergen största delen av dagen. Det är bara att välja och vraka! Gemensamt för alla grupper är att det är obligatoriskt fikastopp varje dag och har man en himla tur kan det till och med bli dubbelfika.

Bocadillo – go cykelfika!

Så hur går allting till då?

Första kvällen presenterar alla guider sig och berättar vad det kommer innebära att cykla med dem under veckan. Redan här får du garanterat en tanke om var du själv kommer att trivas bäst. Varje kväll ritar guiderna upp morgondagens runda på varsin stor karta. Under varje karta ligger ett papper med info om starttid, längd i kilometer, förväntad cykeltid och antal höjdmeter. Här skriver man upp sig på den rundan man vill med på. Och känner man för en vilodag vid poolen är det ingen som höjer på ögonbrynen – det är ju under vilan man blir stark, eller hur?!

Så här ritas det upp på kartor.

På morgonen serveras det en GIGANTISK frukostbuffé med allt du kan tänka dig, så det är ingen som inte får i sig tillräckligt med kalorier att cykla på – det vågar jag lova. Starttid brukar vara 10:00 så man hinner sovmorgon, äta sig proppmätt och byta om till cykelstassen i lugn och ro.

Sedan bär det av och dagens äventyr börjar. Ni som varit och cyklat på Mallis vet hur fantastiskt det är. Ni som inte varit där än, wow alltså, ni har något magiskt framför er! Blommande mandelträd, apelsiner, getter, vingårdar, tuffa klättringar och nervkittlande utförsåkningar. Oj vad jag längtar nu!!

Sa calobra är en populär klättring. Den börjar med en utförsåkning – 9km ner i en hamn – vänd och cykla upp igen!
Mitt ute i ingenstans ställs det ut specialdepå med dricka och godis för trötta bergsgetter. Lyx!

Tillbaka på hotellet (oftast mellan 15-16.00) blir det afterbike såklart och stämningen är alltid lika glad och härlig. Ett dopp i havet, poolen eller jacuzzin på takterassen rekommenderas! Middagsbuffén öppnar 18:00 och här finns minst lika mycket goda grejer som på frukosten och på efterrättsbordet finns det till och med chokladfontän! Efter middagen samlas de som vill i loungen och minglar, det hålls uppskattade föreläsningar, ordnas tipsrundor och minigolfturneringar.

Fredrik håller föreläsning om hur man cyklar i berg.

Jag nämnde att cykelresor med Trip on sport är för alla och det vill jag betona, för så är det verkligen! ❤️

Ses vi?

Kram på er!

Läs mer om resan och boka här:
http://bit.ly/Cykeltjejer