#vintercyklist

Eftersom jag gillar att cykla året runt ansökte jag om att vara med i projektet #vintercyklist. Det är Västra Götalandsregionen som skapat initiativet och syftet är att få fler att fortsätta att cykla på vintern och ställa bilen hemma. Som tack fick man bla ett par dubbdäck och från den 1 dec till den sista mars pågår projektet så det är bara att trampa på.

Har inte speciellt långt till jobbet men det är riktigt skönt att starta dagen med frisk luft och lite kul är det att cykla förbi alla som sitter i bilköerna 🙂 Mindre kul är det dock att under dagens pendling lyckades jag få en punka både på ditvägen OCH hemvägen..suck

Jag började (motvilligt) att cykla 2012. Skulle aldrig, och då menar jag aldrig, cykla i klunga. Det var inte min grej hade jag bestämt mig för. Men oj så fel jag hade. Trillade dit ordentligt under 2013 och sedan dess är jag fast i denna fantastiska sport. Cyklingen har gett och ger så otroligt mycket och det som hela tiden slår mig är den gemenskapen men direkt får med andra cyklister. Man har en gemensam nämnare och sedan spelar det ingen roll om man är man, kvinna, ung eller gammal – helt fantastiskt!

Nu är det dags att hoppa ut i garaget och köra veckans andra intervallpass och det är alltid ngt jag drar mig för även om det är skönt efteråt:)

Trevlig kväll alla cyklande tjejer!

7 reaktioner på ”#vintercyklist

 1. Grymt projekt och inspirerande att du cyklar året om!!☺️?? Själv är jag fortfarande en bekväm solskenscyklist..

  1. Det är faktiskt först i år som jag pendelcyklar under vintern och hade jag inte gått med i projektet så hade jag nog inte kommit ut. Man behöver lite extra push ibland 🙂

   Inga fel att vara solskenscyklist – dom har det ganska så gött 😉

 2. Jobbar också i vg regionen med 5km till jobbet MEN jag får inte med mig rullen om det är snö/ halka:(
  Stoppar den i cykel kärran annars:)

 3. Verkligen ett bra kampanj för vintercykling att ge ut dubbdäck. Beundrar er vintercyklister, tuffingar. Fryser vid tanken bara. Kul att läsa ditt inlägg.?

 4. Ha ha, så du hade samma bakgrund som mig. Skulle aldrig cykla i grupp och heller aldrig lägga flera timmar på att cykla. Vad hände där? ??

Kommentarer inaktiverade.