Vardagsäventyr eller äventyrsresa?

Vi drömmer om de stora äventyren med hisnande vyer, slingrande stigar i trollskog eller mil efter mil längs landsväg mellan pittoreska små bergsbyar. I tidningar, på insta och i våra fb flöden dyker äventyrsbilderna upp. Vem vill inte cykla episka stigar i norska fjäll och bo i canvastält eller varför inte ett rejält äventyr där man lassar packningen på cykeln och bikepackar genom Europa?

Höstens cykelresa till Spanien, apelsinerna blev fina på bild men smakade skit!

Äventyrs och upplevelseresor i all ära men man lever i verkligheten – i vardagen. Det är lätt att drömma och längta till något som i bästa fall kanske blir av någon vecka per år eller kanske något man drömmer om att man ska göra någon gång sen. Men när är sen? Det gäller att leva sina drömmar eller drömma om sådant som är genomförbart både tidsmässigt och ekonomiskt.

De vardagliga äventyren och upplevelserna har blivit allt viktigare för mig. Med familj och vänner, alldeles runt knuten, när jag kan göra det jag gillar allra mest och som inte tömmer plånboken. De små äventyren som blir av, som hinns med efter jobbet eller på helgen!

Onsdagens kvällstur i lampsken med min kollega Janne.

Samtidigt som jag lever mina små äventyr i vardagen planerar jag helgäventyr och upplevelseresor. En viktig del av de större äventyrsresorna är ju faktiskt planeringen och längtan innan och minnena man tar med sig hem.

I skrivande stund planerar jag vårens resa på turskidor i fjällen, jag har också bokat en helgresa med cykelklubben till Laholm där det blir landsvägscykling (en hel rad andra småsaker på gång också men det tar vi allt eftersom). Det kommer bli ett spännande och händelserikt år.

Upplev de små äventyren varje dag och ha alltid planeringen igång för nästa resa eller äventyr!