Summan av kardemumman en gråmulen söndag

Planen var…att cykla på grusvägar, få backträning och framför allt mycket rull på cyklarna och tramp i benen! Ibland – rätt så ofta när vi är ute och cyklar faktiskt – blir det INTE som vi tänkt. En enda liten spännande stig utmed den ordinarie rutten kan förändra planen helt…

I dag gav vi oss i väg i ett gråmulet Hallands-väder och hade siktet inställt att cykla grusvägar till ett stenbrott med många alternativ till backträning på bra och lättcyklade vägar. Allt för att få till lite bra konditionsträning efter torsdagens mer ”glassiga runda”, och för att kompensera cykelturen dessförinnan, då det blev ”korvstopp i lokalsinnet” och vi hamnade helt uppåt väggarna fel!!!

Vår känsla för att ”plötsligt vilja ta den där fina stigen till höger, i stället för att följa grusvägen som skulle ta oss till våra väl kända träningsbackar”, dyker alltid upp när vi minst anar det. Och den sviker oss aldrig – det är då vi cyklar vilse! Plötsligt blev vår planerade tur med mycket rull en cykeltur med många cykellyft och mycket stig-letande. Det här är inget konstigt för oss, det händer oss ju rätt regelbundet, men lyckligtvis höll även vårat cykelsällskap humöret uppe (trots att detta blev en repris på vår förra gemensamma cykeltur – den vi skulle kompensera dem för i dag…) Vi skrattade åt vårat kassa lokalsinne men såg också potentialen i det nyupptäckta området, OM det nu bara hade varit några stigar att cykla på och inte så mycket sly i vägen… Till slut kom vi förstås ut där vi kände igen oss igen – förr eller senare gör man ju oftast det!

Nu blev det i stället en runda upp till stenbrottet ”från fel håll”, vilket visade sig bli en toppentur det också, med sliriga skogsbackar där benen verkligen fick ta slut. När det har torkat upp lite mer kommer vi definitivt att cykla rundan från det här hållet igen, när vi vill ha en pulshöjande runda med tuffa klättringar och mycket stig-rull. Om vi nu inte hittar en ny spännande stig till höger som lockar in oss i fördärvet igen…

Varför inte baka in lite armstyrka i cykelpasset?

Summan av kardemumman en gråmulen söndag är att med härliga vänner, nära till skratt, doft av våt skog, mjölksyra i benen och lerprickar på kinderna så kan det inte vara annat än lycka att få tillbringa ett par timmar på cykeln om ni frågar oss!

Hej hopp – ha en bra vecka allihop! / Frida och Lisa /@happybikerchicks

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *