Annat än cykling i Thailand

Hej vänner!

Även denna veckan skrivs från ett soligt Thailand. Nu har vi förflyttat oss från Thanyapura där träning & cykling var optimalt till Karon Beach där det är mer fokus på solning och att ta det lugnt.

Därför har jag inte så mycket cykelspecifikt att dela med mig av denna veckan, men som triathlet finns det annat att träna! Och även som cykelist är det absolut bra att variera träningen ibland, både för att utvecklas och för att stärka motivationen.

Jag har därför mer fokus på att hålla igång löpningen och köra lite styrka i hotellgymet. Löpningen blir mestadels väldigt långsamt tempo för att vara mig, dels för att det är segt i värmen men också för att vara försiktig med min muskelbristning som jag haft. Dock tror jag att värmen här gör gott för skadan! Jag hade ett intervallpass på schemat igår för att testa på lite fart.

Jag har ALLTID svårt att motivera mig och komma iväg på intervallpass. Jag brukar oftast dra med mig en träningskompis vilket gör att jag inte kan avstå. Men här har jag tyvärr inte lyckats ragga upp någon, så är extremt stolt över att jag klarade av och slutförde mitt planerade intervallpass trots att jag fram till första intervallen tänkte tankar som ”är nog säkrast att köra ännu ett lugnt pass”. Men jag stack iväg och lyckades hålla min Race Pace på mina 6 x1000m här längstmed vattnet. Så stolt.

Efter intervallpasset en svettig morgon.

Jag har även fått in ett lugnt öppet vatten pass här i havet. Fick i alla fall i mig tillräckligt med salt den dagen 😉 men det var skönt! Även om det är lite krångligare än bassängsimning. Ska nog försöka mig på ett simpass till imorgon!

Vi har haft riktigt tur med vädret hittills, soligt och runt 32 grader varje dag. Därför är det faktiskt skönt att gå in på gymet på eftermiddagen de dagar vi inte är på utflykt för att komma undan solen lite. Jag har hittills kört två styrkepass med ganska lätta vikter bara för att underhålla. Ett med fokus rygg och ett helkropp.

Brukar du försöka få in någon träning under ”klassiska” semesterveckor? Och isåfall hur löser du det?

Soliga hälsningar från Sofia

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *