Rumpräddaren!

De flesta har hört talas om den; chamoiskrämen. Har du provat? Jag har tittat på förpackningarna många gånger under åren men avfärdat det som onödigt. Så dumt. I somras då jag skulle cykla Giro delle dolomiti (läs mer om äventyret här och här) köpte jag iallafall en burk. Visste ju att vissa dagar skulle innebära galet många timmar i sadeln och tja – vad förlorar jag på att prova?!

En helt ny värld öppnade sig!! 

9 timmar i sadeln utan minsta antydan till skav. Alltså, det trodde jag verkligen inte var möjligt! Nu kör jag med chamoiskräm på alla distanspass.

Jag har provat olika märken och inte upplevt att något är bättre än något annat. En fördel med Mucoff’s är att den är på tub, medans andra jag köpt varit på burk. Tuben är mer hygienisk eftersom man slipper dubbeldoppa om man behöver mer 😉

Rekommenderar er verkligen att prova!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *