Premier i velodromen

Den här helgen så åkte jag upp till Falun för att testa på att köra velodrom. Jag hade aldrig varit på en velodrom bana förut. Men jag hade sett bilder och jag tyckte att det såg ganska läskigt ut. Så när introduktionskursen började på lördagen så var jag väldigt nervös. Först hade vi teori. Där sa dom hur man skulle göra och lite sånt. Jag fick även veta att det var 50% lutning i kurvorna. När jag fick höra det så blev jag chockad! Hur kan man ens cykla där utan att trilla ner?

När vi väl började cykla så tänkte jag, Å herre gud! Hur ska det här gå? Men det visade sig snabbt att det inte var lika svårt som det såg ut. Vi gjorde massa olika övningar för att vänja oss med cyklarna, en velodromcykel saknar bromsar och har inget frihjul och inför varje moment så kände jag ett litet sting av rädsla. Men till slut så kände jag att jag faktiskt hade kontroll på cykel och att det hade slutat vara så läskigt och börjat bli roligt. Då började tiden gå mycket fortare, plötsligt var träningen slut. Jag kände mig riktigt nöjd med mig själv. Men också helt utmattad, efter att ha koncentrerat mig i tre timmar i sträck var min hjärna lite mosig.

Dagen efter så hade jag bestämt mig för att köra ett grundpass. Jag åkte dit på morgonen med Elin Karlsson. En väldigt bra kompis som jag även brukar tävla väldigt mycket mot på MTB. Den andra träningen var nästan ännu roligare. Jag fick testa att köra i en större klunga och fick gasa på lite. Träningen tog slut på nolltid och jag var supernöjd med att det hade gått så bra. Trots att jag bara kört velodrom en gång tidigare och alla andra var vana vid att cykla velodrom så tyckte jag att jag hängde med bra. Jag önskar verkligen att jag kommer få  chansen att köra mer velodrom, för det var super roligt och väldigt lärorikt och det är perfekt vinterträning. Det var i alla fall en superhäftig upplevelse.

Om du någonsin får chansen att testa så tvekan inte det är en super upplevelse.

Kika in på mitt instagramkonto så får du se en video från träningen http://www.instagram.com/tilde_cycling