Skidhelg

I helgen var jag i Hovfjället och åkte skidor. Det är knappt två timmars bilfärd från Karlstad så min syster, hennes sambo, Rob och jag åkte upp på lördagsmorgonen. Mina föräldrar tog egen bil från Åmål och vi träffades och åt lunch (grillade korv) tillsammans innan vi började åka.

Pappa och jag begav oss ut i längdspåren. Vi var båda lite ringrostiga men tog oss ändå runt 15km. Spåren var helt fantastiska och det var en trevlig tur. Det var kul att träna någonting annat också, hade jag kunnat hade jag stannat en vecka till bara för att åka längd…

De andra åkte utför och allt verkade gå bra fram tills helt på slutet då min mamma ramlade. Hon slog sig rätt rejält och fick åka snöskoter till sjukstugan, sedan bilen och efter det till akuten i Torsby. Som tur var var ingenting brutet men hon hade sträckt sig rejält i knät och kunde knappt gå. Dessutom var det riktigt svullet så hon fick kryckor 🙁

Vi stannade över natten på ett ställe som heter The Lodge (kan absolut tips om att bo där. Det är ett av de finaste ställen jag övernattat på). Vi hade inte direkt bråttom ut morgonen därpå eftersom temperaturen var -25C på morgonen…

Det blev en lång frukost, en liten promenad och sedan begav vi oss till backarna igen. Rob och jag åkte utför i strålande sol och perfekta förhållanden – det var bara -9C uppe på berget.

Hovfjället är jättefint och kommer du söderifrån och vill inte åka så långt kan jag rekommendera det. Backarna är i och för sig inte så många eller svåra men naturen är underbar och längdspåren var riktigt, riktigt bra.

Ha en bra vecka!