Resan till Mora och ett nytt liv!

För lite mer än tre år sedan när jag befann mig i min livs största kris så frågade en vän mig om jag ville cykla Cykelvasan med henne. Jag sa ja direkt! Jag som aldrig hade uppskattat cykling skulle nu cykla Cykelvasan. Som barn kastade jag cykeln i diket och gick hem istället.

Jag fick börja från noll. Jag var även i mitt livs sämsta form, utan cykel och helt utan erfarenhet av cykling men det var något med den här utmaningen som var så rätt. Allt jag gjorde gjordes för första gången. I samband med detta gjorde Svt-sport ett reportage om mig och min resa från otränad, nyseparerad tvåbarnsmamma till målet i Mora. I reportaget får man bland annat se hur jag ska lista ut vad som är bak och fram på ”blöjan”, utmaningen att få till träningspassen som ensamstående, ett konditionstest på GIH där jag får veta svart på vitt att jag är i usel form och såklart målgången Mora. Nu har jag passerat den målrakan tre gånger och jag längtar så tills nästa gång.

Det här var startskottet på en livsstilsförändring. Jag tackade nej till en drink på stan för att jag hellre ville cykla i skogen själv en lördagskväll.  Det tändes en låga och jag hoppas att den aldrig släcks. Hela första året som ”cyklist” kände jag mig utklädd, jag gjorde otaliga spd-vurpor men jag njöt så av att få komma ut i skogen och träffa likasinnade som har lärt mig så mycket. Cykelpassen var ren terapi och det gav mig så mycket energi. Cyklingen ger mig samma energi än idag. Jag kan känna mig trött och seg men efter första tramptaget på cykeln så är jag fylld av energi igen.

Att det blev cyklingen som skulle ta mig ur min livskris var en slump. En väldigt lyckad slump. Är tacksam att det blev just cykling som skulle bli min grej och ser nu fram emot nya mål under 2019.

Cykla lugnt!!/Hanna