Teknikträning

Idag firade vi en av mina bästa vänners födelsedag med teknikträning följt av korvgrillning och fika. Det var väldigt blött och slaskigt i skogen så både rötter och stenar var hala. Dagens förutsättningar satte verkligen mina nerver på prov men just nu går min utvecklingskurva verkligen uppåt och jag vågar testa istället för att bestämma mig för att  ”den där steniga backen klarar inte jag”!

Idag fixade jag tekniska partier som i princip fått mig att börja grina för några månader sedan. Ett tips jag gärna vill dela med mig av till dig som kanske blir osäker i stökig terräng är att byta bort spd-pedalerna till plattisar. För mig gör det jättestor skillnad. Mitt långsiktiga mål är självklart att köra med spd 100% av tiden men i och med att jag ibland blir lite låst när jag sitter fast ger plattisarna mig en chans att inse att jag klarar av mer tekniska bitar än vad jag tror. Dock kommer jag vara noga med att inte använda plattisarna för ofta.

Idag blev det en timmes aktiv cykling och jag måste erkänna att jag är helt slut nu. Bitvis var stigarna väldigt fina men det var väldigt tekniskt stundtals. Skogskörning tar helt klart ut sin rätt! Nu ska jag brotta in hojen i duschen innan det är dags för middag. Vi hörs snart igen!

Kram/Emilie

8 reaktioner på ”Teknikträning

  1. Jag hade pedaler som var platta på ena sidan och SPD på andra när jag började, både på landsvägscykel och MTB. Numera är de bara på MTB men det kanske funkar för dig med om du behöcer byta i framtiden?

   1. Min bror har kombipedaler och älskar dom men jag är fast besluten att lära mig köra på spd tillslut, trägen vinner. ?
    Hoppas jag! ♥️

 1. Åh gud jag tror aldrig jag kommer våga sätta på SPD på min mtb…..

  1. Det bästa är ju att man får göra precis som man vill. ?
   Även om det finns väldigt många förståsigpåare inom vår sport hehe. ?
   Jag gillar kraften man får i spd och någon dag vill jag bemästra det även i skogen oavsett underlag.

 2. Det är roligt när det släpper och man klarar partier man inte vågat innan! Duktig du är! 🙂 fortsätt kämpa mot 100% spd, det kommer underlätta cyklingen mycket när du är där. Heja!

Kommentarer inaktiverade.