Backspegeln visar år 2012

Denna veckan blev inte som jag planerat som man säger så. Måndag och tisdag, mina vanliga pass i sin ordning…sen på onsdagen började jag nysa om vart annat. Fasen, inte bli förkyld nu väl?

Jodå, hemma från jobbet idag. Jag har dock ingen feber eller halsont, men riskerar inget. Vila nu och bli kvitt detta dryga snorande och tjock i huvudet som en tung klump. Så mina planerade pass såsom cykelstyrka och mina cykelintervaller i helgen får strykas. Så trist. Men bättre att vara sjuk nu än senare…det händer mycket roligt framöver och då vill jag vara på topp!

Därför tänkte jag bjussa på lite bilder och en gammal racerapport från mitt första cykellopp- Tjejvättern 100 km. Som jag gjorde på min allra första mountainbike. Hade ingen racer, detta funkade lika bra det. Håll till godo….

Juni 2012

”Jag fick världens influensa, superduper dålig i 3 veckor i april. Hög sänka och nästan bihållsinfektion på det.Paniken blev ett faktum…Men det var bara att köra på lugnt, hade bara hunnit cykla 3 mil på min nya Cannondale MTB som jag fick när jag fyllde innan skiten slog till.Men det var att börja lugnt, ta promenader, cykla i snacketempo, cykla mina 2 mil tur-och-retur till jobbet och köra CX på gymmet och pumpa mysklerna.Men orken kom och kom mer och mer och kände mig så pepp! Älskar denna cykle, avgudar den, min bebis i stål!Jag hann med många mil ändå. Sista veckan innan loppet tror jag att jag fick till nästan 10 om jag inte minns helt fel.Packade väska med diverse ombyte, hjälm, handskar, skor, startbevis etc torsdagen innan, så skönt och ha det klart!
På fredagen hjälpte min underbara T mig med att kolla över cykeln så som pumpa däck, smörja kedja, tvätta denna stålhäst samt sätta på en sadelväska under sadeln så jag kunde ta med punkteringsskydd, energibars och näsdukar..

9 juni var det dax!!!!
Det var ingen trafik som tur var. Vi var i Motala strax efter kl 8. Senast 8:45 skulle vi vara anmälda och visa upp papper. Vi hann med det i lugn och ro samt äta lite matsäck för att ladda!!! 

Min start var 9:50. Allt funkade med tider så det var skönt att det inte var förseningar och strul.

Det var 3,1 mil till första depån. Men jag hoppade denna och åt två utav mina energibars och drack min blandning utav vatten/energidryck i farten. Jag kände mig så pigg och det var ingen idé att stanna ”bara för att”. Direkt efter denna depå var en j#vla uppförsbacke. Helt sjukt lång-seg och tog aldrig slut..endel gick med cyklarna och några tog paus mitt i backen.. 
Men jag skulle banne mig f#n inte ge upp! 
Tog mig upp iallafall, men hög puls och j#vlar-anamma!
Men nu väntade en härlig tur på hög höjd genom underbar skog och Vättern direkt nedanför.. underbart.
Stålhästen spann och njöt, likaså ägarinnan…

Efter 5,5 mil i Rök var nästa depå. Där stannade jag som snabbast, fyllde på vattenflaskan med vatten/energidryck, Åt en banan, 2 saltgurka och satte fart igen. Pigg och glad och vill inte sumpa för mycket tid. Nu var det tråkig väg, landsväg och vind.
Men jag hakade på många cykelklungor lite här och var och dom hängde på mig med. Man får så bra fart när man ligger en halvmeter efter och det är ju så skoj och haka på duktiga tjejer med racercyklar med tanke på att jag har en MBT med grova däck (struntade i och byta, hade nog dom grövsta igår, hahaha).
Jag tog några bars även här och dracka min dricka. Energin kändes perfekt och pigg i benen.

Men när jag passerade Skänninge som hade sista depåstoppet och 8 milsgränsen då fick jag kramp, en fruktansvärd kramp i låren. Så fort jag inte tramapde så kom en otäck smärta som stack och värkte… men jag ska INTE ge upp, 2 mil kvar, som till jobbet fram och tillbaka.
Jag satsade allt jag hade och trampade och trampade, bra fart trots mer vind. Nuuuu jääääädrar… kollade på klockan… shit jag ska in i mål INOM fyra timmar!
Mitt mål var att klara max 4:20 tim.

När jag såg att man började närma sig Motala och det var ca 1 mil kvar så känner jag adrenalinet o YEEAAAHHH!!!!

Kom i mål med ajaj lår men på en tid jag inte trodde: 3 timmar och 48 minuter. :-)Dett var sååååå roligt!!!Vill igen, måste bestämma mig om jag ska anmäla mig till Halvvättern nästa år!!! Blir nog så… ”