Cykla för att det är kul eller cykla resultatinriktat?

Jag har länge funderat på om jag ska börja cykla mer resultatinriktat. Idag fokuserar jag på att ha roligt och få ihop så mycket cykling som möjligt under ett tidspressat schema.

Det brukar bli ett par pass i skogen per vecka, cyklingen i skogen är både teknisk och konditionskrävande men framförallt rolig. Jag lägger till något intervallpass på trainern och ett corepass på gymmet. Ibland hinner jag också med något löppass i skogen. Ingen vidare planering eller struktur, jag kör det som är roligt när jag får in det i mitt tidsschema. Jag tränar inte helt ofokuserat får jag väl tillägga, jag tränar teknik för instruktör ett par gånger per termin och brukar ha ett fokusområde (just nu olika teknikövningar, förra året var det cykling uppför).

Ska jag fortsätta så eller ska jag börja träna mer strukturerat? Blir cyklingen ännu roligare när jag ser mer resultat eller blir det bara press och stress?

Ska jag börja träna med mer fokus på resultat så kan det vara bra att göra någon form av nulägesanalys för att kunna sätta upp mål och delmål som är realistiska men också för att kunna följa framsteg. Att se framsteg är viktigt för motivationen.

För mig skulle en mer resultatinriktad träning innebära mer struktur när det gäller antal träningspass och längd på passen men också karaktären på passen. Jag skulle också behöva skärpa till kosten och sömnen.

Kost och sömn har jag rätt bra koll på iaf. teoretiskt, jag vet vad som krävs men därifrån till att leva efter den kunskap jag har – det är där det brister. Jag älskar sötsaker och får aldrig min tid att räcka till så jag drar ner på min sömn för att hinna göra allt roligt.

Det räcker ju inte att boka och betala för en träningsanalys, till syvende och sist är det ju jag som måste göra jobbet. Är jag villig att lägga den tid som krävs? Kan jag vrida om mitt schema så tiden räcker till? Och det viktigaste av allt- är jag tillräckligt motiverad?

Jag tar en kaka till, handen har nog fastnat i kakpaketet… Surfar in på Aktivitus hemsida… Funderar, på vilka mål jag vill sätta? Kanske ska jag ringa imorgon för att boka en tid? Oj vad klockan blev mycket, jag måste gå och lägga mig!

Hörs nästa vecka när jag kanske har bokat en tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *